Zahnuté monitory se množí: Tři nové teď nabízí AOC a nejsou drahé

Hned trojici nových prohnutých herních monitorů uvedlo AMD. Všechny tři modely mají identické rozlišení a parametry, liší se pouze velikostí uhlopříčky v rozmezí 24", 27" a 32". Monitory se pyšní zakřivením 1800R, jsou vybaveny panelem typu VA a podporují FreeSync.

Maximální obnovovací frekvence je u všech tří modelů 144 Hz a všechny tři podporují technologii FreeSync s low input lag. Pozorovací úhly jsou standardní 178°/178° a odezvu AOC uvádí na velmi slušné hodnotě 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time), respektivě 4 ms při klasickém přechodu GtG.

Rozlišení je Full HD, což u úhlopříčky 32" znamená už citelně hrubý rastr při bližším pohledu. Je škoda, že alespoň u největší úhlopříčky výrobce nezvolil rozlišení vyšší.

Výrobce nastavil ceny příznivě, nejlevnější model C24G1 za 5 099 Kč, větší C27G1 za 6 379 Kč a největší 32" model C32G1 za 7 659 Kč s daní. Monitory by měly být na českém trhu dostupné v řádu několika příštích týdnů.

Diskuze (14) Další článek: Vědci ověřili, jak je možné odposlouchávat okolí mobilního telefonu pouze přes pohybové senzory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,