Začíná automatická distribuce Internet Exploreru 8

Společnost Microsoft začne šířit nejnovější verzi sevého webového prohlížeče prostředniíctvím automatických aktualizací systému Windows. Internet Explorer 8 by se na Windows Update měl objevit ve třetím týdnu dubna. Toto rozhodnutí bude mít významný dopad na tržní podíly jednotlivých verzí tohoto prohlížeče.

Již před dvěma týdny se začal automaticky aktualizovat prohlížeč všem uživatelům jeho testovacích verzí (Beta 2 či RC1). Vlastníci Windows se staršími generacemi Internet Exploreru se nedočkají nárazově, ale šíření bude postupné. Internet Explorer 8 bude coby aktualizace dostupný pro počítače vybavené Windows XP, Vista, Server 2003 a Server 2008, kde nahradí své starší verze 6 a 7.

Pokud si Internet Explorer 8 na svém stroji nepřejete, což vzhledem k jeho vylepšeném zabezpečení nelze doporučit, nemusíte se strachovat. Přestože instalátor bude v automatických aktualizacích, pro samotnou instalaci bude potřeba součinnost uživatele. Nikomu se tedy IE8 nenainstaluje bez jeho vědomí. Správci počítačových sítí mohou Internet Explorer 8 zablokovat úplně použitím Nástroje pro zablokování stažení Internet Exploreru 8.

Diskuze (76) Další článek: Microsoft porušil další patent, musí zaplatit 400 milionů dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,