Za rok můžeme znát jméno 4. operátora. Šance je velká, ale na dlouho poslední

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 15

Názory k článku

07. 01. 2019 15:55

NIKOLIV Uz ted jsou pokakani

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 01. 2019 09:53

Jednoduchý recept: z podmínek zcela vynechat povinnost pokrývat nějaká procenta území či populace. Nechat na tom novém operátorovi, jak rychle bude zemi pokrývat a zda vůbec chce pokrýt kdejakou "díru".
Jinak nemá proti těm třem zavedeným šanci.Většina lidí žije ve větších městech. Pokrýt jednoho člověka ve městě vyjde na zlomek ceny pokrytí člověka někde na samotě.
Většina firem sídlí ve městech a když dává svým zaměstnancům služební telefon, je jim jedno, že o víkendu v Boubínském pralese zaměstnanec nebude mít signál.
Mnoho lidí dnes města ani neopouští, trendem začíná být nemít auto.
Pokud se někdo odstěhuje někam na samotu, je to jeho volba. Má z toho výhody (klid, čistý vzduch, velkou parcelu za málo peněz, ...), je nesmysl, aby mu ostatní, kteří trpí nevýhodami města (smog, ruch, drahé pozemky) platili "socialistické výdobytky" typu dopravní obslužnost (dotované vlaky a autobusy), dojezd sanitky do 10min, pokrytí internetem, pokrytí mobilním signálem. Nikdo nikoho nenutí žít "v bohem zapomenuté prdeli", je to svobodné rozhodnutí každého a měl by nést jak pozitivní, tak negativní důsledky sám a pokud chce internet, mobilní signál a sanitku do 10min, měl by si za to ze svého připlatit, protože prostě tyto výdobytky dotáhnout až na tu jeho samotu stoji řádově více (v přepočtu na hlavu či na tržby), než "zasíťovat" plzeňáka, pražáka, brňáka...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
07. 01. 2019 00:47

přiznám se že jsem četl jen nadpis
a proč?
neboť 4. operátora ČTÚ slibuje někdy od roku 2002 nebo 3?
ale nějak záhadně mafie či korporace na 4. operátora v ČR mají jiný pohled
napriklad ci mmj
proč asi pan Kelner šel na oko do boje o 4.? aby náhle záhadně koupil prvního operátora??
predpokladam ze ho mafie mezi sebe nechtela pustit tak jim naznacil ze skutecne chce jit do tohoto busenissu
(neni problem aby se mafie mezi sebou domluvila a vynahradila si pripadnou "ztratu" na jinych trzich. -
btw nedávno jsem přistál na jednom polském letišti a rozhodnul jsem se že si koupím data
docela překvápko když vám nabídnou SIMku za 5 zl s 6GB dat na 14 dní
MOZNA slo o nejaky balicek co vas ma nalakat k ORANGE ale stejně!
-
nasledne jsem kouknul o5 na
https://komorkomat.pl/promocja/mobile-vikings-v...
a to jsem nemel delat!
proste za LHOSTEJNOST se obvykle draze plati, a to i mafii!btw:
Vite proc rada miliardaru MILUJE hodne regulovany business?
link nize neni mozna prilis aktualni (nevim) ale desive to a vystizne je to stale neskutecneProč máme monopol 3 mobilních operatorů?
https://jiritomas.blog.idnes.cz/blog.aspx
-neboť tzv. šmejdi KORPORÁTNÍ MAFII nesajají ani po kotníky
a
na ty snad platí jedině zodpovědný volič
a nebo komunisti ale ty tu chceme mene nez korporatni mafii a ta si toho je min zatim dobre vedoma!!!
tak ze predpokladam ze i v roce 2022 budeme nadale
i pres mobilni operatory podporovat MAFII (nebo jenom zlocinne spolceni? - to je asi nakonec skoro jedno :(((
---
asi jsem mel byt trocha kratsi, co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
06. 01. 2019 19:00

S tim 5g furt moc nechápu k čemu to jako má bejt v dnešní době, rychlost 4g kterou ta technologie umí je vyšší než co má většina z nás doma na pevnym PC.
U těch našich operátorů neni až takovej problém jejich cena za GB nebo tak něco, ale to že nenabízej tarify na míru a hoděn se tomu bráněj, pokaždý musíte volit strašnej kompromis, nemůžete mít třeba 100 volnejch minut a k tomu 5GB dat, a další volání třeba za 3,5 Kč, oni vám daj na výběr třeba 100 volnejch minut skoro bez dat a nebo pak až neomezenej tarif kterej nepotřebujete (kdo z nás potřebuje dneska neomezený volání?) a když už najdete něco kde jsou ňáký volný minuty a rozumná porce dat tak to zase zabujou třeba tim že další volání je pak třeba za 7,5 Kč nebo i víc, prostě vždycky něco vymyslej aby to pro nás nebylo výhodný. Kdyby byla prostě pevná cena za GB a pevná cena za minutu hovoru s možností naházet si kolik chci volnejch minut a kolik GB, tak všichni ušetříme protože každej tak ňák přibližně ví jakou má spotřebu.
PS: Jsem zvědavej jestli DVB-T2 něco změní na tom hroznym pokrytí v centru Prahy v místech kde kvůli památkářům nemůžou mít lidi anténu na baráku, třeba u babičky v Karlíně se na to skoro nedá koukat a za kabelovku už na starý kolena platit nechtěj, měli jí tam desítky let ale už nechtěj a běží to prostě příšerně na pokojovou anténu, dokonce to jede líp na kus drátu než klasickou pokojovku. Ale jsou to furt stejný vlny takže pochybuju že to něco změní, já chytam DVB-T2 už asi rok a nepozoruju žádný zlepšení v situacích kdy zakolísá signál nebo tak něco, spíš naopak, je to horší. Člověk by čekal že díky lepším kodekům a menšímu datovýmu toku to bude odolnější.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
06. 01. 2019 18:22

Zrovna Itálie není dobrý příklad. Zkuste si pánové projet Itálii a budete možná překvapeni jak často není dostupný signál. U nás sice máme draho, ale míst bez signálu je pomálo. Podotýkám, že jsem jen konzument a nemám s trojkou nic společného.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 01. 2019 17:20

Itálie je velký trh, ale proč by někdo přišel do malé zemičky a začal tam něco dělat za půlku? Pokud uspěje Nordic, tak mohou poskytovat jiné řešení a k tomu jako doplněk volání a mobilní net. Může to být jiná firma, která se ještě víc zaměří na internet na doma, nebo internet do firem, škol atp. Případně stačí udělat limitovanou akci s nějakou trochu nižší cenou, ale pochybuji že na takhle malém trhu tu budou nabídky jako v Itálii, velcí hráči tu mají super zdroj peněz a ohlídají si to I kdyby novému operátorovi měli nějakým způsobem platit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor