Microsoft 365 | Kindle

Word dostal tlačítko, kterým pošlete dokument do Kindlu. Exportovat umí PDF i nativní formát čtečky

Oživeno dne 2. června | Posílání dokumentů z Wordu do Kindlu opustilo testovací fázi a je oficiálně dostupné pro všechny. Týká se to verze pro Windows a macOS v sadě Microsoft 365.

V těchto dnech na novou funkci v textovém procesoru své zákazníky a zákaznice e-mailem upozorňuje Amazon. Širokou dostupnost dříve potvrdil i Joe Belfiore, vedoucí produktový manažer Office.


Původní článek ze dne 26. dubna | Microsoft po patnácti letech existence zaznamenal, že Amazon provozuje byznys s knihami a populárními e-čtečkami. Jeho ekosystém počítá také s mobilním a dalšími zařízeními, proto někteří službu využívají jako shromaždiště knih a dokumentů, které pak čtou na různých zařízeních podle potřeby. A teď si sem obsah pošlete také z Wordu.

Prozatím je funkce veřejně testována v programu Office Insider, během pár týdnů až měsíců se ale dostane ke všem, kteří si předplácí Microsoft 365. Integrace se týká Wordu pro Windows a macOS.

Pokud tedy chcete svůj dokument nebo e-knihu poslat z Wordu do Kindlu, klepněte na Soubor | Exportovat. Poprvé projdete nutný přihlašovacím kolečkem. Následuje důležitá volba. Text totiž můžete exportovat dvěma způsoby:

  • Jako e-knihu pro Kindle. Budete moct využít nativní možnosti Kindlu pro formátování textu jako zvětšení či zmenšení písma. Použije se formát AZW3, jak jsme si ověřili.
  • Jako tištěný dokument. Zachová původní formátování tak, jak ho vidíte ve Wordu. Takový obsah se v Kindlu nemusí číst pohodlně. Použije se formát PDF.

Stávající integraci si vyzkoušejte ve Windows, pokud jste v Office zapojeni do kanálu Beta v sestavení 16403.20000 a novějších nebo do Aktuálního kanálu (náhled), kde funkci najdete v sestavení 16327.20104 a novějších. V případě macOS musíte mít Word build 23040200 nebo novější. Funkci stejně nemusíte mít k dispozici hned, Microsoft se opírá o řízenou distribuci.

kindle word export (1).png
Vyberte export, pokud máte dostatečnou verzi Wordu

Stejná funkce, jakou teď můžeme testovat na klasických počítačích, brzy zamíří i do webového Wordu. Časem se prý dočkáme také synchronizace změn mezi Kindlem a Wordem.

Zdroje: Microsoft 365 Insider Blog

Diskuze (9) Další článek: Japonsko skáče po hlavě do budoucnosti. Trénování AI není porušení copyrightu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,