Windows 10 | Windows Insider | Smartphone

Z Windows 10 bude možné telefonovat, novinka už je k dispozici v testovacím sestavení

Microsoft neustále pracuje na vylepšování své aplikace Váš telefon (Your Phone), jejímž cílem je užší integrace mobilu a počítače. Nejnovější verze, která je součástí testovacího sestavení Windows Insider s číslem 18999, přináší podporu pro telefonní hovory. Ty jsou realizovány přes připojený mobilní telefon s operačním systémem Android.

Letní aktualizace programu Váš telefon přinesla schopnost zrcadlit oznámení z telefonu na počítač. Další novinkou pak byla možnost přímo z Windows odpovídat na zprávy podporovaných komunikačních aplikací. Uživatel tak nemusel vytahovat telefon z kapsy nebo z tašky, aby věděl o všem, co se na něm děje.

Podpora telefonování

Aplikace Váš telefon podporuje Windows 10 a k jejímu fungování je nutné nainstalovat na mobil program Your Phone Companion - Link to Windows, který zajišťuje komunikaci mezi oběma zařízeními. Mobilní aplikace sice deklaruje podporu telefonů s Androidem 4.4 a novějším, avšak funkce volání bude k dispozici jen na mobilech s Androidem 7.0 a vyšším.

Z Windows 10 bude možné telefonovat 
Z Windows 10 bude možné telefonovat

V příspěvku, který Microsoft publikoval na svém blogu v úterý 8. října, připomíná, že poprvé o podpoře telefonních hovorů mluvil v srpnu na akci Samsung Unpacked během představení Galaxy Note 10. Názornou ukázku mohli zájemci vidět minulý týden při prezentaci nových zařízení Surface.

Jak budou fungovat hovory z počítače?

Díky novince už nebudete muset vytahovat telefon, abyste přijali příchozí hovor nebo někomu zatelefonovali. Telefonáty bude možné přijímat (ale i odmítat a iniciovat) přímo z počítače. Co konkrétně aplikace Váš telefon nabídne?

  • Možnost přijímat příchozí hovory přímo z počítače.
  • Vytáčení telefonních hovorů na číselníku nebo ze seznamu kontaktů.
  • Odmítnutí příchozího hovoru z PC s možností odeslání uživatelsky definovatelné zprávy, nebo s přesměrováním do hlasové schránky.
  • Přístup k seznamu posledních hovorů z počítače. Klepnutím na položku je možné zavolat danému kontaktu.
  • Jednoduchý přenos hovorů mezi počítačem a telefonem.

Kromě požadavku na Android 7.0 a vyšší Microsoft uvádí, že k telefonování bude nutný počítač vybavený Bluetooth konektivitou a operačním systémem Windows 10 v sestavení 18362.356 či novějším.

Microsoft dále konstatuje, že v některých případech může funkce Hovory vyžadovat opětovné spárování mobilního telefonu a počítače. Pokud jste obě zařízení dříve spárovali a potýkáte se s problémy, mělo by stačit zrušit párování a znovu projít celým procesem nastavení.

Diskuze (21) Další článek: Google Grasshopper: Další pokus, jak naučit programovat i naprosté zelenáče

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,