Právo | Twitter | Patenty | Blackberry

Z výrobce telefonů až k patentovému trollu. BlackBerry žaluje Twitter za porušení práv

Firma BlackBerry kdysi patřila mezi žádané výrobce manažerských telefonů. Těmto dnům je ale již dávno konec a i když si nadál nechává vyrábět telefony s Androidem, řadí se k malým výrobcům. Nové zdroje zisků tak firma hledá jinde a zřejmě se našla v patentových sporech. Nyní za porušení jejího duševního vlastnictví žaluje Twitter.

V žalobě BlackBerry osočuje Twitter, že při tvorbě svého komunikátoru a sociální sítě porušilo jejich patenty. Celkově se jedná o 6 patentů týkajících se od push notifikací přes zpracování zpráv až po způsob, jakým lze ztišit upozornění pro konkrétní vlákno. Většina z nich je ale poměrně obecného charakteru, či popisují běžně využívané techniky a postupy napříč všemi komunikátory a sociálními sítěmi.

Žaloba se podobá té, kterou BlackBerry již dříve podalo vůči Facebooku či Snapchatu, pro firmu se tak nejedná o žádnou novinku. Ani jedna prozatím nebyla rozřešena a je otázkou, na čí stranu se soudy přidají. BlackBerry jako takové již od roku 2016 nevyrábí vlastní hardware a zaměřuje se pouze na vývoj softwaru a využívání svého patentového portfolia, které čítá na 44 000 záznamů.

Celé znění žaloby si můžete přečíst zde:

Takto vypadá loňský BlackBerry Key 2 (video):

Zdroj: Mashable

Váš názor Další článek: Žralok lidožravý nám poskytl recept na dlouhověkost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,