Google | Mapy Google

Z Map Googlu se stává sociální síť. Vaše příspěvky mohou sledovat ostatní uživatelé

Google uvedl program Lokálních průvodců již před několika lety a díky němu má k dispozici aktuální informace o podnicích včetně fotografií a recenzí. Nyní chce těchto dat a uživatelů využít a proměnit Mapy v něco jako sociální síť. Ve vybraných městech totiž umožní sledovat aktivní průvodce.

Do programu Lokální průvodci se může přidat kdokoliv, kdo používá Google Mapy. Přidáváním recenzí, fotografií a ověřováním informací sbírá body, které jej posouvají v rámci úrovní. Za postup v minulosti Google nabízel i výhody jako bylo dodatečné místo na Disku, nyní ale většinu z nich zrušil. Aktivním uživatelům ale přidává k profilové fotografii odznáčky a jejich u podniků recenze zvýrazňuje.

7117d90a-94db-45ce-bba0-e69ced01999add1625c4-6f11-44a7-b6e6-5bf81567cb04d0c9a070-65b8-4782-bfc6-9723ab73b1b6 
Ve vybraných městech můžete sledovat lokální průvodce.

Nově navíc umožní tyto vybrané uživatele sledovat, když něco nového publikují. To se může hodit třeba v případě, kdy máte s dotyčným podobný vkus a chcete se nechat inspirovat na nové podniky ve vašem městě, či když cestujete do ciziny.

Funkce je prozatím limitována na několik málo měst, mezi které patří Bangkok, Londýn, Dillí, Mexiko, New York, Osaka, San Fransisco, São Paulo a Tokio.

Společně s tím Google uvádí i novinku, která je dostupná také u nás. Nově lze totiž upravit v Mapách svůj profil a přidat krátký popisek. Vše můžete navíc snadno sdílet za pomoci odkazu. Dostupnější je i nastavení soukromí, jako je skrytí publikovaných recenzí či vymazání osobních dat.

Google Mapy umí navigovat v rozšířené realitě. Podívejte se, jak to funguje:

Diskuze (2) Další článek: Procesory Ryzen pronikly už i do minipočítačů. AMD tepe v krabičce Sequoia

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,