ČEZ

Z ČEZ Online je Můj ČEZ. Samoobsluha je stále bez mobilní aplikace, ale zato s novým webem

Největší tuzemská energetická společnost ze včerejška na dnešek zavedla novou webovou samoobsluhu. Původní portál ČEZ Online skončil, zastoupil jej Můj ČEZ. Slouží ke správě účtů za elektřinu, plyn i mobilních služeb, neboť ČEZ je virtuálem v síti O2.

ČEZ neuvádí seznam změn, ale na první pohled se změnila grafika, která teď na mnohých místech využívá světlé písmo na tmavém pozadí. Web je navíc konečně responzivní, takže se dá plnohodnotně používat i na mobilech.

Změnila se též úvodní stránka, na níž důležitou roli hrají rychlé odkazy pro často využívané funkce (změna záloh, zadání stavu elektro- či plynoměru, aktivace el. vyúčtování). Výrazným písmem je pak vidět stav plateb, jestli nezůstala nějaká nezaplacená faktura. ČEZ také konečně na hlavním panelu oddělil záložky pro elektřinu a plyn, dříve byly spojené pod tlačítkem Odběrná místa.

Ne všechno ale zatím běží na sto procent. V „průvodcích prvním spuštěním“ občas chybí obrázky, nevykresluje se mi graf spotřeby u elektřiny, některé části webu jsou pomalejší než jiné. To by ale ČEZ měl v nadcházejících dnech bez problémů vyladit.

SCR-20220218-h04.pngSCR-20220218-h0l.png
 
Diskuze (17) Další článek: Pfizer a Moderna odkládají vakcínu proti omikronu. Proti současným látkám nepřináší prakticky žádnou výhodu

Témata článku: , , , , , , , ,