YouTube | Mobilní aplikace

YouTube začne doporučovat videa a kanály podobně, jak to dělá Spotify s hudbou

YouTube testuje další způsob, jak udržet uživatele na svých stránkách. Hodlá jim nabídnout novou záložku Prozkoumat, na které najdou videa a kanály, jež by je mohly zajímat, informuje The Verge.

Jak uvedl Tom Leung, ředitel pro správu produktů společnosti YouTube, novou záložku Prozkoumat (Explore) může v mobilní aplikaci vidět zatím jen jedno procento uživatelů iOS, které Google zařadil do testovací skupiny. Teprve na základě výsledků testování v budoucnosti tuto kartu buď zapne i ostatním, nebo ji nechá zmizet v propadlišti dějin.

Prozkoumat se zobrazuje jako samostatná sekce ve spodní nabídce na místě tlačítka Trendy (tato sekce prý poté spadne pod Prozkoumat). Uživatelé zde najdou videa, která jim YouTube doporučí na základě toho, jaký obsah sledují, ale v o něco širším rozsahu.

Leung na neoficiálním kanálu zaměstnanců služby YouTube Creator Insider upřesňuje, že funkce je navržena tak „aby dokázala nabídnout různá témata, videa a kanály, které byste jinak neviděli.“ Půjde o personalizovanou nabídku, založenou na vašich preferencích, které YouTube zná takřka dokonale.

Podobnou funkci nabízejí také další sociální platformy, jako například Instagram či Twitter. Cílem je zaujmout uživatele a udržet ho, aby na dané síti strávil více času, než kolik zde tráví obvykle. Ruku v ruce s tím jde i větší objem zhlédnuté reklamy a tím i větší příjmy.

Diskuze (2) Další článek: Už i Firefox začne automaticky tišit zvuky u videí na webu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,