YouTube | Strojové učení

YouTube varuje tvůrce: Smažeme více videí, bude totiž více rozhodovat nekompromisní robot

Aktuální pandemie koronaviru zasahuje i do fungování YouTube. Google varoval, že hodnocení porušení pravidel u videí nyní převezme z velké části software, což může vyvolat větší počet smazaných videí z webu. Na lidské hodnocení aktuálně není dostatek lidí, navíc rapidně přibylo videí k posuzování, protože se snaží eliminovat videa zneužívající aktuální pandemie.

Google s ohledem na přijímaná opatření kvůli koronaviru, a tím i menší počet zaměstnanců, na svém blogu uvedl, že zavádí změny v rámci hodnocení nahlášených videí na Youtube. To se týká tedy těch videí, které potenciálně porušují pravidla platformy. Již nyní většinu vyhodnocení provádí software, stále jsou zde ale zaměstnanci, kteří ručně rozhodují o některých případech.

V následujících týdnech ale větší roli převezme strojové učení, které bude vykonávat i samotné stažení videa z YouTube. Oproti lidskému rozhodnutí ale nebude stažení vyvolávat tzv. strike, tedy penalizaci vůči kanálu za porušení podmínek vyjma situací, kdy si je platforma jednoznačně jistá proviněním.

Autoři i nadále budou moci podat odvolání proti rozhodnutí v případě, že si myslí, že smazání bylo neoprávněné. Pravidla pro posuzování jsou přitom i nadále stejná, jako byla v minulosti, včetně těch týkajících se koronaviru.

Koronavirus online

Diskuze (14) Další článek: Nvidia vyzvala hráče, aby výkon grafik věnovali boji proti koronaviru. Čtenáři Živě.cz si vedou dobře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,