Google | YouTube

YouTube testuje kapitoly pro videa. Někteří umělci už je mají aktivované

Google aktuálně začal testovat možnost pro tvůrce rozdělit své video do kapitol. Každá má přitom jasné označení v přehrávači včetně názvu. Novinku zkouší na vybraném vzorku videí a kapitoly jsou následně vidět jak na webu, tak i v mobilních aplikacích.

Youtube neslouží jen jako úložiště pro videoklipy a krátká videa, ale i obsáhlejší recenze či různé výukové pořady. Ty jsou často dělené pro přehlednost od kapitol, jednotlivé odkazy ale musí tvůrci dávat do popisku videa. YouTube proto testuje převedení těchto popisků přímo do videa. U vybraných nahrávek tak ukáže přímo na časové ose jednotlivé části.

3803d595-f2e7-429e-8645-39da0e02a9a95585bad5-10ef-4fe1-bb00-a8cb697e56b6 
Kapitoly se ukazují přímo v přehrávači na YouTube.

Jejich časové značky si přitom bere z popisku. Ten přitom tvůrci využívají již nyní, časový údaj obsahuje odkaz na konkrétní místo ve videu. Google jen vše nyní automaticky zpracovává a přidává přímo do přehrávače včetně popisku, a to i po najetí myši na osu. Prozatím se jedná o pouhý test, funkce se ale může velmi hodit u delších videí pro větší přehlednost. 

Víte, že si můžete na YouTube řadit videa do fronty?

Zdroj: Android Police

Diskuze (1) Další článek: Nadšenci zprovoznili Windows 10 na telefonu Xiaomi Mi 6. Je to tři roky starý model, původně s Androidem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,