YouTube Music | Android

YouTube Music bude předinstalované v rámci Androidu. Nahradí Google Play Music

Drobné změny proběhnou mezi aplikacemi, které jsou předinstalované na zařízeních s Androidem. Google Play Music mezi ně již patřit nebude, místo toho ho nahradí YouTube Music. Změna se bude týkat zařízeních s Androidem 10 a některých zařízení s Androidem 9 Pie. 

„Posluchači Google Play Music se zařízeními s novým Androidem 10 mohou pokračovat v užívání aplikace tak, že si ji stáhnou z obchodu Play Store a zpátky se přihlásí do svých účtů,“ radí v blogovém příspěvku produktový manažer YouTube Music Brandon Bilinski. 

Dosud byla situace opačná. Pokud lidé chtěli získat YouTube Music, museli si jej extra stáhnout z obchodu, zařízení s nimi nepřicházela vybavené. Oproti tomu Google Play Music bylo předinstalované. 

Změna se nicméně dala očekávat. Od chvíle, co Google spustil YouTube Music, počítá s tím, že se ze služby stane jeho středové místo pro veškeré poslouchání hudby. Google Play Music se dostává do pozadí a zřejmě eventuálně zanikne. Problémem však je, že Googlu se zatím příliš nedaří importovat knihovny z Play Music do YouTube, což je předpokladem proto, aby uživatelé definitivně přešli. 

YouTube Premium, jehož součástí je YouTube Music, přišlo oficiálně do Česka v květnu, ve světě existuje déle. Lidé v jeho rámci mohou sledovat videa bez reklam, stahovat si obsah do offline režimu, poslouchat hudbu na pozadí či bez nutnosti načítání videa. YouTube Music lze využívat i bezplatně, řada výhod ale v této variantě padá.

Jakou hudební službu si vybrat? Poradíme:

Diskuze (25) Další článek: Vyzkoušeli jsme chytrou čínskou zásuvku Sonoff S26 za tři stovky. Nevyhořeli jsme

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,