YellowBird: Když ve Street View nahradíte obrázky videem

Google Street View umožňuje procházet vyfocenými ulicemi světových metropolí nebo si ze všech stran prohlédnout nejrůznější památky. Stále to je ale jen statický obraz – tisíce složených panoramatických snímků dohromady. Teď si ale představte, jak by asi Street View vypadal, kdyby se namísto statických fotografií skládal z videa.

Něco takového už skutečně funguje – zkouší to holandský startup YellowBird. Jeho pracovníci namísto s 360stupňovými fotoaparáty vyráží do terénu s 360stupňovými kamerami a jejich software toto video umí složit dohromady. A jak vypadá výsledek? Slovy se vysvětluje docela komplikovaně, ale představte si, že byste pomocí technologie Street View nafotili třeba velký letní koncert. A teď si představte, že byste jej namísto focení natáčeli na kameru – ze všech různých směrů, poloh a úhlů – a v prohlížeči byste si pak vybírali úhel kamery. Nebyl by to mnohem realističtější zážitek?

yellowbird.png
YellowBird kamera nefotí, ona skutečně točí

Technologie YellowBird je zatím poměrně mladá, autoři ale na svém webu připravují několik nových ukázek, které zveřejní během několika týdnů.Už nyní se ale můžete podívat na krátkou ukázku níže. Nenechte se zmást, ačkoliv to na první pohled vypadá jako celkem běžné video, stačí obraz zachytí myší a prostě se kouknout někam úplně jinam, než byl záměr kameramana.

Ukázka YellowBird videa - k natočení záběru kamery použijte myš

A jen tak na okraj, na webových stránkách YellowBird si spusťe uvodní intro, autorům se skutečně povedlo.

 

Diskuze (16) Další článek: Google chce nabídnout lepší video, koupil proto On2 Technologies

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,