Yahoo se také připojuje do dění okolo MP3 přehrávačů

Velmi známý server Yahoo oznámil, že hodlá vstoupit na půdu digitální hudby, zejména na pole technologií MP3.
Před nedávnem jsme psali o tom, že America OnLine (AOL) se začíná více zajímat o problematiku MP3. Také velmi známý server Yahoo oznámil, že hodlá vstoupit na půdu digitální hudby, zejména na pole technologií MP3.

Celkovou sumu $400 mil., kterou America On-Line zaplatila za firmu NullSoft (firma tvořící MP3 přehrávač WinAMP) a hudební server Spinner.com, je opravdu velmi vysoká a bezkonkurenční. Světoznámý hudební server Spinner.com nabízí svým příznivcům volný poslech několika desítek tisíc hudebních nahrávek, které si může kdokoliv volně poslechnout právě na jejich serveru. Ale dnes to již není AOL, ale také Yahoo, kdo se začal zajímat o MP3 problematiku.

Tento internetový gigant se začal zajímat právě o Sonique, což je softwarový přehrávač jak MP3, CD audio, tak Microsoft Windows media audio formátu (WMA). Základ přehrávače Sonique byl vytvořen na základě zkušeností a snahy dvou programátorů z Montany a to vše za existence konkurenčního MP3 přehrávače WinAMP od společnosti Nullsoft, kterou před nedávnem koupila firma America OnLine. Přehrávač Sonique je velmi vážený a uznávaný, který se řadí mezi ty nejlepší.

Podle informací není Yahoo jediným zájemcem, dalším je například Lycos. Ukazuje se také, že Yahoo se tímto prodejem snaží rozšířit svoji velkou působnost na Internetu také na oblast on-line hudby a on-line obchodu s digitální hudbou.

Suma za Sonique, která by eventuelně měla být zaplacena se pohybuje kolem 100 milionů dolarů. Možnosti Yahoo v realizaci na poli digitálních technologií se ještě více rozšířily po koupi Broadcast.com v březnu tohoto roku za 5,7 miliard dolarů.

Uvidíme jak se celá situace bude dále vyvíjet a doufejme jen, že vše půjde tou správnou cestou.

Váš názor Další článek: Malé i, velká podpora Internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , ,