Yahoo má betaverzi map postavenou na Flashi

Nová betaverze map, kterou uvolnilo Yahoo, je opět snahou čelit konkurenci od Google či Microsoftu. Jedním z klíčových rozdílů je to, že celý systém je postaven na technologii Flash, čímž se zvyšuje interaktivita, přičemž možnosti tisku a online sdílení byla zachována.

Co se lokálních informací týče, byla vložena nová možnost vkládat uživatelské "recenze" či hodnocení daných míst (což může být užitečné zejména u hotelů). Po mapě se lze pohybovat myší či kurzorovými šipkami, kolečkem lze přibližovat a oddalovat obraz. V rohu obrazovky je zmenšená mapa, kde je vidět globální poloha pro lepší orientaci.

Vylepšeno bylo i vyhledávání cest. Lze vložit více průchozích bodů a aplikace vám vygeneruje nejvhodnější cestu. Metodou drag and drop lze jednotlivé zastávky přesouvat a měnit tak pořadí průjezdu.

Velmi moderní u dnešních webových služeb je nabídnout vývojářům API, takže lze pak službu integrovat do nových aplikací. Systém je kompatibilní s JavaScriptem a "technologií" AJAX. Pro fungování je vyžadován Flash verze 7. Bohužel mapy dosud nepokrývají Evropu, takže našinec si zatím těchto funkcí příliš neužije.

Zdroj: Betanews

Diskuze (6) Další článek: V úterý vyjde kritická bezpečnostní záplata pro Windows

Témata článku: , , , , , ,