Počítače | Zvířata | Čína

Y2 Fish Tank je počítačová skříň, ve které si skvěle zaplavou i vaše rybičky

Pokud jste milovníci rybiček a zároveň si rádi vystavujete počítač, společnost MetalFish možná splní váš tajný sen. Prodává totiž speciální počítačovou skříň, která zároveň slouží jako akvárium.

Y2 Fish Tank Chassis je skříň s hliníkovou konstrukcí rozdělenou na dvě části. Spodní děrovaná část je určená pro počítač, byť se budete muset trochu uskromnit. Místo je totiž pouze pro menší základní desky formátu maximálně Mini-ATX nebo Micro-ATX. Prostor je pouze pro 90mm procesorový chladič, pro jeden 2,5 disk či SSD a grafickou kartu o délce maximálně 22 cm. Budete muset rovněž použít malý 1U napájecí zdroj. Oddělená horní část z čirého skla pak slouží jako akvárko například pro rybičky či jiné tvory.

Celková velikost skříně je 37 × 25 × 29 cm, což je asi 27 litrů s hmotností 6,6 kg. Vzhledem k tomu, že je rozdělena přibližně na polovinu, pro akvárium zbývá kolem 13 litrů. Aby se využil nainstalovaný počítač, součástí balení je vodní pumpa s filtrem a okysličením, které se napájí přes port USB. Stejně to platí u LED světla nad akváriem, které ale naštěstí není šílené RGB (jen pro spodní počítačovou konstrukci), ale základní bílé, které by dle tvrzení mělo být použitelné i pro případné vodní rostliny.


Nejoblíbenější PC skříně

be quiet! Pure Base 500DX BGW37 be quiet! Pure Base 500DX BGW37
nabízí 13 obchodů za ceny od 2 305 Kč
Porovnat ceny
Montech X3 MESH Black Montech X3 MESH Black
nabízí 2 obchody za ceny od 1 399 Kč
Porovnat ceny
Montech AIR 100 ARGB Black Montech AIR 100 ARGB Black
nabízí 2 obchody za ceny od 1 390 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené PC skříně


Na straně skříně nechybí zapínací tlačítko a dva externí porty USB 3.0 (USB-A). Cena je v přepočtu poměrně nízkých přibližně 2 tisíce korun. Společnost Metalfish také prodává starší, ale zcela jinou konstrukci podobného charakteru pod názvem Fish Cube.

Jen taková rada na závěr – dejte si pozor, abyste na daném počítači nepařili příliš dlouho s výkonnou grafickou kartou. Rybičky by takovou delší herní seanci nemusely přežít.

Diskuze (7) Další článek: Intel uvede první adaptéry s Wi-Fi 7 v roce 2024. Mezitím bude probíhat rozšiřování Wi-Fi 6E

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,