Internet Explorer | WordPress

Wordpress také ruší podporu Internet Exploreru. Konec přijde s letní verzí 5.8

V březnu tohoto roku vývojáři Wordpressu vyvolali veřejnou diskusi o ukončení podpory Internet Exploreru. To nakonec nastane dříve, než by se dalo čekat. Nová letní verze 5.8 již nebude s tímto starým prohlížečem počítat.

Podle oznámení přijde konec s verzí 5.8, která přijde v červenci. Tvůrci doporučují přechod na jakýkoliv jiný moderní prohlížeč – v rámci Internet Exploreru totiž mohou přestat fungovat i starší, doposud bez větších problémů běžící, funkce. To ostatně dávali najevo i ve velkém banneru, který se za posledních 17 měsíců objevoval v administraci Wordpressu.

Tento krok sice neznamená, že dojde k okamžitému znefunkčnění redakčního systému. Pouze při komplikaci funkcí nebude přidána podpora právě pro Internet Explorer a tak mohou přestat fungovat. Toto se týká hlavně novějších částí Wordpressu, jako je třeba blokový editor apod. V dalších částech systému bude muset dojít k identifikaci starého kódu a jeho ručního odstranění, což nastane až od verze 5.9 a tento proces bude trvat několik verzí.

Krok se netýká šablon a dalších částí

Pokud tedy spravujete weby na Wordpressu a z nějakého důvodu stále používáte Internet Explorer 11, mějte se na pozoru. V ideálním případě upgradujte na některý z internetových prohlížečů, případně neaktualizujte svou webovou stránku, což ale v žádném případě z bezpečnostních důvodů nemůžeme doporučit.

Pro vaše návštěvníky se společně s aktualizací ale zřejmě vůbec nic nezmění. Ukončení podpory se totiž netýká výchozích šablon a ani šablon či pluginů od vývojářů třetích stran. Tyto prvky totiž řeší podporu prohlížečů samostatně a mnohdy již internet Explorer nepodporují, nebo naopak budou i nadále. 

Váš názor Další článek: V novém žebříčku největších světových producentů plastů na jedno použití figuruje i majitel českých továren

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,