Word 97 padá při ukládání ve Windows 98

[Win98] Word 97 má chybu, která komplikuje život majitelům Windows 98.
Word 97 má chybu, která komplikuje život majitelům Windows 98. Pokud do textu dokumentu vložíte položku poklepáním na její text z karty Automatický Text v dialogu Automatické opravy, a pak se pokusíte uložit dokument, Word ohlásí chybu aplikace a uživatel přijde o všechna neuložená data.

O této chybě ví přitom Microsoft již poměrně dlouho, 22. června tedy ještě před uvedením Windows 98 o ní uveřejnil informaci, ale dosud neuveřejnil opravu. Ta sice již existuje, ale bude až součástí druhého Servis Packu pro Office 97. Přesto,že se tento problém objevuje jen ve Windows 98, Microsoft jej označuje za chybu Office, nikoli Windows.

Vyzkoušeli jsme, že se tato chyba objevuje i v českých verzích Office 97 CZ a Windows 98 CZ. Není to tedy záležitost čistě americká. Obejití této chyby je poměrně jednoduché, prostě nesmíte vložit text poklepáním na položku, jen ji označit a stisknout tlačítko Vložit. Tak se chyba neprojeví.

Není to první problém, který se objevil po uvedení Windows 98, již dříve byla objevena drobná chyba při startování počítače o půlnoci na Silvestra 1999. Navíc někteří uživatelé starších počítačů mají problémy při přechodu na Windows 98 a v souboru setup.txt na instalačním CD je dokonce přímo uvedeno:

Počítače Sager NP8200 nebo Wedge Technologies 466/DX2
DŮLEŽITÉ INFORMACE: Pokud nainstalujete systém Windows 98 do přenosných počítačů Sager NP8200 nebo Wedge Technologies 466/DX2, nebudete je moci používat, a to ani v případě, že znovu nainstalujete předchozí verzi systému Windows.

Jak pak ten nešťastný počítač rozjedete, když si to dřív nepřečtete? Všem mohu jen doporučit, aby si prohlédli před instalací tento dokument, zvláště, když používají trochu starší počítač, kde hrozí například neaktualizovaný BIOS grafické karty a podobně.

Váš názor Další článek: IBM pokračuje s řešením pro rok 2000 odzdola

Témata článku: , , , , , , , , , , ,