Wizardbrush: Malířem i na počítači

Pokud vám pro úpravu a tvorbu obrázků nestačí malování ve Windows, můžete sáhnout po mnohem sofistikovanějším nástroji, se kterým budou vaše díla vypadat mistrovsky.

Patříte-li mezi nadšené obdivovatele i tvůrce umění a chcete zkoušet vytvářet vlastní díla pomocí počítače, který nepotřebuje dokupovávat tempery, plátna ani štětce, můžete vyzkoušet jeden z nejpovolanějších programů k tomuto účelu. Zapomeňte na přetechnizované a strojově vyhlížející výtvory jiných grafických editorů. Wizardbrush nabízí možnost vytvořit vskutku uměleckou malbu, kresbu či do jejich forem předělat jiný obrázek nebo fotografii.

stáhnout program Wizardbrush 6.7.6.2 Licence: shareware, 4,1 MB
Autor: Eusoftware
Web programu: www.eusoftware.com


Jako dětská hračka

Nemusíte být zrovna zdatný grafik či umělecký malíř, abyste s Wizardbrushem dosáhli nadprůměrných výsledků při kresbě či malbě. Rovněž nemusíte být ani počítačovým expertem. Prostředí a ovládání programu je totiž tak jednoduché, přehledné a do značné míry intuitivní, že se formou zkoušení a hraní naučí s Wizardbrushem pracovat i malé dítě. K tomu navíc lze využít propracovaného tutoriálu, který vám předvede všechny hlavní dovednosti programu na několika ukázkových obrázcích.

sshot-1.png 
Zatím stále tabula rasa.

Program se po nainstalování spustí automaticky v celoobrazovkovém módu, takže vaši uměleckou kreativitu nebude rušit okolní prostředí Windows. Rozprostření ovládacích prvků jde ve směru zažité klasiky, kdy vlevo naleznete panel s výtvarnými nástroji, nahoře lištu pro základní funkce programu a ve zbytku prostoru se pohybuje okno pro malování. K tomu se zde ještě nacházejí menší panely, které slouží k úpravě funkcí výtvarných nástrojů – např. změna barvy, tvaru a velikosti kreslící plochy, její povrch atd.

sshot-2.png 
Namaluj strom, postav dům a...

Plný šuplík nástrojů

Wizardbrush nabízí skutečně široké možnosti výtvarné kreativity, kterou lze realizovat za pomoci množství nejrůznějších nástrojů. Předně tu je klasický štětec, tužka, křída, uhel či pero, se kterými budete ponejvíce pracovat při vytváření rysů a kontur. Pro vybarvování a barevné dolaďování tu pak máte nástroje, které velice věrně napodobují chování a výsledky svých reálných představitelů. Barvit tak můžete tubou, několika druhy štětky, kýblem barvy nebo můžete všechno hezky rozmáznout štětcem namočeným ve vodě.

sshot-3.png sshot-3a.png
Úprava fotografií během pár vteřin.

V programu nejste odkázáni pouze na tvorbu nových vlastních děl. Můžete rovněž upravovat již vytvořené obrázky nebo dokonce digitální fotografie. Kromě přimalovávání vlastních předmětů, vkládání přednastavených objektů a dalších drobností využijete především nejrůznějších filtrů. K dispozici máte různé formy rozostření i zaostření, filtry pro pestré barevné hrátky, odšumění a také mnoho způsobů, jak přeměnit fotografii na klasickou kresbu a malbu.

sshot-4.png 
Rozmáznutí mokrým štětcem vypadá stylově.

Výsledek stojí za to

Pro toho, kdo má dostatek času, chuť si hrát a samozřejmě i nějaký ten výtvarný talent, nabízejí dovednosti programu dostatek možností k umělecké seberealizaci. Samozřejmě při ovládání lépe pochodíte s tabletem či jiným sofistikovanějším zařízením, než je obyčejná myš. Wizardbrush tato zařízení pochopitelně podporuje. Své výsledky si pak můžete uložit do formátů TIFF, PNG a TGA. Za všechnu tu parádu musíte zaplatit tvůrcům programu 30 dolarů.

sshot-5.png 
Už jen zarámovat.

fsc.jpg

Diskuze (6) Další článek: Staňte se programátorem: V čem psát kód

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,