Windows XP – váš nový pán nebo otrok? (II.)

Diskuze čtenářů k článku

Ales  |  07. 11. 2001 14:21

Ale no tak, pane Hlavenko! Podle Vas, cesi jsou paranoidni JEN proto ze zazili komunistickou StB? A ze ve vyspele Americe lide jsou tradicne klidnejsi a ze je to netrapi? A z tonu vasich komentaru doslova CISI ze "i my z toho jednou vyrostem"?

Dovolim si nesouhlasit.
a) prave u nas a prave Microsoft (mimo jine) nechal vyrobit bonzacky server zatepla.cz, naprosto civilizovany postup v civilizovane zemi, ze?

b) prave u nas a prave Microsoft ZNEUZIVA udaje ze sve databaze registrovanych zakazniku a poskytuje je smejdum jako je BSA k obesilani firem ruznymi zastrasovacimi obsilky (trestne oznameni, videokazeta s cernymi pytli, za chvili snad i uriznute prsty?)

c) vsude na Internetu (ne jenom tady) jsou tuny komentaru o tom, ze prave Microsoft porad znovu a znovu inklinuje k tomu, aby sve zakazniky (bez jejich vedomi) smiroval (viz. online registrace Win95), monitoroval pohyb dat (viz. pridavani ethernetoveho ID do kazdeho dokumentu v Ms.Office), shromazdoval ruzna data (v t.c. citliva) - (co treba ten Passport) a zneuzival je (viz. vyse)

Takze Vase usmevne poznamky nad paranoidnimi cachacky, zdeformovanymi X lety totality jsou asi trochu mimo misu

Osobne ja treba nemam prilis velke obavy z toho, ze mne bude monitorovat nejaky ten po...ny Micro$oft (i kdys nejsem z toho odvazan, ze ), ale spise z toho, ze on si za nase (zakazniku) penize vytvori obrovskou databazi s velice citlivymi udaji kterou potom bude dal prodavat (poskytovat za protisluzby) klidne treba fizlum nebo i teroristum

A argument typu "nebudou prece riskovat sve tucne prijmy kvuli takove ptakovine" jsou podle mne absolutni kravina (bez prominuti), prece je znamo ze kdo ovlada informace ten ovlada svet, a o to tady prece jde, ne? Nebo chcete rici, ze takova pidihrozba proti TAKOVEMU LAKADLU obstoji a megalomana Billiho odradi od pouziti nejake te prasarnicky? Mimochodem, onen Billy (a jeho Micro$oft) uz byly na tech prasarnickach pristizeni TOLIKRAT...

Ale vy jste na to urcite zapomnel, ze?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pool  |  07. 11. 2001 14:56

Bohuzel musim plne souhlasit :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Hlavenka  |  07. 11. 2001 21:08

Víte, u mých článků nemusíte číst mezi řádky. Nepíšu, že češi jsou paranoidní JEN proto, že něco zažili... jenom píšu, že s těmito lidskými vlastnostmi, projevenými v praxi, máme 300 let zkušeností, zatímco Američané mají 300 let zkušeností s tím, že se NEHRBÍ před nikým a prospívá jim to, a NELEZOU nikomu nikam a prospívá jim to.

Dále (jakkoli také nesouhlasím jak se zatepla.cz, ani některými jinými aktivitami BSA) si nemyslím, že z těchto činů se dá usuzovat na celkovou situaci - ta se vždy musí posuzovat komplexně.

No a k těm tunám komentářům: to jako kdybyste říkal, že kvůli tomu, že všude vidíte tuny rasistických nadávek na adresu romů, tak to je důkaz proto, že romové jsou zlý a podřadný národ... to jste asi nemyslel vážně.

Jinak by mě také zajímalo, na jaké "prasárničce" (??) byl "billy" přistižen. To jako kouřil ve druhé třídě na záchodě nebo co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor