Windows 10 | Smartphone

Windows se naučí přenášet obsah schránky mezi počítačem a telefonem

Microsoft neustále pracuje na zlepšování aplikace Váš telefon, která slouží k propojení počítače s Windows se smartphonem. Nyní to vypadá, že firma pracuje i na oboustranné synchronizaci schránky.

Textový obsah schránky je možné synchronizovat ve Windows již nyní, pouze ale mezi zařízeními s Desítkami. Funkci je možné zapnout v nastavení a funguje na všech zařízeních, kde jste přihlášeni svým Microsoft účtem. Bohužel je ale omezená pouze na text. Jak to ale vypadá, Microsoft plánuje na rozšíření této funkce i na další systémy a to právě díky aplikaci Váš telefon.

59f18c87-135e-40d3-8041-c89757942fee 
Windows umí v základu již nyní synchronizovat schránku, pouze ale mezi počítači.

Ta nyní slouží k přenášení fotografií, zasílání SMS zpráv, zobrazování upozornění a chystá se i možnost hovorů. Rozšíření o synchronizaci schránky se podařilo odhalit webu Windows Latest uvnitř zdrojového kódu aplikace, oficiálně tak funkce oznámena nebyla. Je ale vidět, že na ní Microsoft pracuje. Společně s tím to vypadá, že bude možné přesouvat soubory z telefonu do počítače a naopak.

Synchronizace schránky obecně ale není žádnou novinkou, konkurenční aplikace, jako např. Pushbullet, ji umí již řadu let. Zde by se ale funkce mohla rozšířit mezi více uživatelů díky tomu, že bude zabudovaná přímo ve Windows a dostupná, na rozdíl od zmiňované alternativy, zdarma. Doufejme tedy, že se jí brzy dočkáme.

Jak propojit počítač s telefonem? Poradíme:

Diskuze (18) Další článek: Huawei má náhradu za Google Mapy. Spolupracovat bude s TomTomem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,