Windows 10 | Windows Update | May 2020 Update

Windows nově upozorní, pokud vaše zařízení není připraveno pro novou aktualizaci

Microsoft před několika dny vydal nejnovější aktualizaci pro Windows 10 – May 2020 Update. Tu zatím rozšiřuje pomalu, oproti předchozím verzím ale upozorní, pokud pro váš počítač ještě není připravena. Občas se totiž mohou vyskytnout chyby.

Testování Windows 10 probíhá nejen interně, ale i za pomoci uživatelů zapojených v programu Windows insider. I přesto se ale občas objeví u malého zlomku uživatelů chyby, které mohou být mnohdy nepříjemné – mnozí si jistě pamatují na neslavnou chybu, kdy Windows mohly smazat některé soubory z disku. O některých se ví dopředu a Microsoft poskytuje seznam známých chyb na svém webu.

image.png 
O nedostupnosti aktualizace nově informuje přímo Windows Update.

O něm ale většina uživatelů neví, a tak si mohou nainstalovat aktualizaci ručně i v momentě, kdy jim může způsobit problémy. Microsoft na dotčených počítačích již dříve blokoval automatické stažení aktualizace, nijak o tom ale neinformoval. Nově se ale ve Windows Update ukáže upozornění, pokud váš počítač není připraven. Snadno se tak dozvíte, že na vaší konfiguraci mohou nastat problémy, a tak je prozatím lepší s aktualizací posečkat.

Pokud si chcete stáhnout nejnovější aktualizaci Windows 10, můžete tak učinit ručním vyhledáním aktualizace v rámci Windows Update, či skrze upgradovací utilitu ze stránek Microsoftu.

Na podzim se zřejmě dočkáme nového Start menu:

Diskuze (16) Další článek: Elon Musk: „Chceme být lídrem v technologii pro apokalypsu.“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,