Windows ME jdou do výroby v červenci

Zatím (a zřejmě i úplně) poslední iterace Windows 9x je těsně před dokončením a dá se předpokládat, že se tedy začnou prodávat asi za dva měsíce.
Zatím (a zřejmě i úplně) poslední iterace Windows 9x je těsně před dokončením a dá se předpokládat, že se tedy začnou prodávat asi za dva měsíce. Členové MSDN dostanou finální verzi v druhém červencovém týdnu a současně bude tento operační systém i předán do výroby. Podle dosavadních tvrzení Microsoftu to bude i poslední varianta Windows vystavěná nad starým jádrem Windows 95. Po Windows 2000 bude Whistler a po něm i jednodušší verze Whistler Personal. V té době by již mohl být přechod výrobců hardwaru a vývojářů softwaru na platformu Windows 2000 slušně zaběhnutý a nebude nutné uvádět další verzi na základě Windows 9x.

Windows ME nebo také Millenium Edition měla velmi ambiciózní plány – čekaly se nové vlastnosti, nové způsoby ovládání, prostě taková malá revoluce. Windows ME ale nakonec skončila spíše v pozici Windows 98 Third Edition, tedy přímo v systému se aktualizovaly ty části, které již jsou dostupné běžně i jinak, prohlížeč Internetu bude ve verzi 5.5, která bude souběžně uvolněna zdarma, a systém dostane do vínku i další doplňkové programy, zejména na práci s videoklipy.

Windows ME tak budou spíše systémem pro nové počítače, protože rozdíly proti starší verzi nebudou tak výrazné a po tomto upgradu sáhne málo uživatelů. Českou verzi můžeme čekat jen s několikatýdenním zpožděním; český Microsoft provádí lokalizace velmi rychle a tento systém by neměl být výjimkou. Ani pro Microsoft však Windows ME nebudou nějak výrazným produktem, hlavní energie je a stále bude směřována do Windows 2000.

Diskuze (4) Další článek: Intel s novým čipsetem i820E

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,