Microsoft | Windows 7 | Windows 8

Windows Defender Advanced Threat Protection ochrání odcházející Windows 7

Ačkoli podpora operačního systému Windows 7 skončí již za necelý rok, redmondský gigant pro ně rozšířil podporu své bezpečnostní aplikace. Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) má dle jeho slov pomoci zákazníkům zůstat v bezpečí, než upgradují na Windows 10.

Nutno podotknout, že podpora Windows Defender ATP na starších systémech není úplnou novinkou. Firmy, provozující počítače s Windows 7 a 8.1, na ni čekají od loňského února, kdy byla poprvé oznámena. Dočkaly se však až po roce, kdy Microsoft oficiálně ohlásil její spuštění.

I starší stroje je nutné chránit

Microsoft tak reaguje na skutečnost, že významná část firem a podniků stále provozuje na počítačích Windows 7. Právě jim chce zajistit nejvyšší možnou bezpečnost před ukončením podpory tohoto systému, které je naplánované na 14. leden 2020.

Windows Defender Advanced Threat Protection lze nově provozovat na počítačích s operačními systémy Windows 7 Service Pack 1 Enterprise, Windows 7 Service Pack 1 Pro, Windows 8.1 Enterprise a Windows 8.1 Pro.

Windows Defender Advanced Threat Protection
Windows Defender Advanced Threat Protection

Verze Advanced Threat Protection se od běžného Windows Defenderu liší tím, že jde o kompletní sadu bezpečnostních nástrojů, obsahující Defender Device Guard, Defender Application Guard a Defender Antivirus.

Podrobné sledování aktivit

Bezpečnostní balík umí detekovat hrozby, poskytovat jejich řešení, ale také předcházet infiltraci malwaru. Pro podniky, používající starší verze systémů, budou k dispozici jednotné nástroje pro správu zabezpečení.

Program Windows Defender ATP pro Windows 7 a Windows 8.1 poskytuje přehled o činnostech a událostech, ke kterým dochází na koncových stanicích, včetně procesů, souborových, síťových a paměťových aktivit.

Další podrobnosti o tom, jak zprovoznit Windows Defender Advanced Threat Protection na pracovních stanicích, najdete v oficiální dokumentaci.

Diskuze (8) Další článek: Polovinu všech prodaných chytrých hodinek v roce 2018 tvořily Apple Watch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,