Windows 98 jsou víc než OSR2 s IE4

Hlavní vlastností, uváděnou v souvislosti s Windows 98, je úplná integrace Internet Exploreru do...
Hlavní vlastností, uváděnou v souvislosti s Windows 98, je úplná integrace Internet Exploreru do systému. Je to však jen setina z toho, co uživatel upgradem na nový systém získá. Podle ZDNetu, který se beta verzi Windows 98 podíval na zoubek, je hlavní předností systému jeho optimalizace. Microsoft vylepšil chování systému tak, aby přístup k disku byl co možná nejrychlejší – defragmentátor disku poskládá soubory za sebe tak, aby jejich vyhledávání při spouštění aplikace bylo co možná nejkratší, takže aplikace se někdy spouští až o polovinu rychleji. Předpokládat lze i značná vylepšení ve správě paměti, kde má Microsoft stále co dohánět. Rovněž urychlení práce s grafikou by zasloužilo vylepšit.

Co ale potěší především síťové uživatele, je zabudování funkce IntelliMirror do systému, takže Windows 98 se včetně aplikací uloží na server tak, aby je bylo možno spustit z kterékoli stanice. Doposud se o této funkci hovořilo pouze v souvislosti s Windows NT 5.0, které se však objeví o něco později než Windows 98.

Všechny jistě potěší nástroj na automatické nahrazení poškozených systémových souborů z instalačního. Podobně jako mezi Windows 95 a vylepšenou verzí OSR2 najdete nespočet drobných vylepšení, o kterých se ve výčtech důležitých funkcí nemluví, bude i ve Windows 98 hodně překvapení, které potěší každého, kdo nedá přednost Windows NT – třeba z toho důvodu, že NTéčka jsou přece jen náročnější na výkon počítače.

Váš názor Další článek: WindowsCE na nové špičce

Témata článku: , , , , , , , ,