Windows 8.1 se naučí tethering, Wi-Fi Direct tisk a bude mít lepší Defender

V New Orleans se v těchto dnech koná konference TechEd. Microsoft zde pár týdnů před uvolněním veřejné testovací verze Windows 8.1 ukázal některá další kosmetická vylepšení první velké aktualizace.

Konference TechEd je zaměřená hlavně na podnikovou sféru a té se tedy týkají i tyto novinky:

NFC připojení tiskárny – Instalaci nové tiskárny půjde nově provést pomocí NFC. Tiskárna bude mít NFC zabudované přímo v sobě, případně postačí třeba samolepka. Pak se stačí se zařízením (notebook/tablet s podporou NFC) a Windows 8.1 přiblížit a tiskárna nainstaluje potřebné ovladače.

Wi-Fi Direct tisk – I tentokrát půjde o tisk nicméně bezdrátový a bez potřeby instalace ovladačů. Opět se to týká hlavně mobilních počítačů s Windows 8.1, které se spojí s tiskárnou protokolem Wi-Fi Direct a vytisknou dokument uložený třeba na tabletu. Wi-Fi Direct je ad-hoc komunikace typu P2P, připomíná tedy třeba přenos souborů mezi dvěma zařízeními pomocí Bluetooth. Výhoda je zřejmá, komunikace je mnohem rychlejší a oproti klasické Wi-Fi sítí nepotřebuje prostředníka v podobě Wi-Fi hotspotu.

Tethering – Počítač bude možné proměnit ve Wi-Fi hotspot, který bude sdílet třeba mobilní internet. Windows 8.1 se tedy naučí to, k čemu doposud potřeboval speciální program a co už dnes umí většina chytrých mobilních platforem.

Pokročilé přihlašování – Windows 8.1 bude lépe rozumět přihlašování pomocí otisku prstů a čipových karet.

Vylepšený Defender – Integrovaný antivirus by si měl lépe poradit s detekcí malwaru na síti.

Diskuze (102) Další článek: Čeští Anonymous spustili vlastní informační a „zpravodajský“ web

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,