Windows 8 to bude mít těžké, ale nakonec uspěje

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 135

Názory k článku

avatar
27. 07. 2013 00:16

Zřejmě Microsoft raním a zklamu, ale jejich software a životní cyklus jejich OS není pro život mých několika PC absolutně důležitý. Ani na mobilu, kde jsem dělal betatestera WP 7.5 a pak jsem uviděl prostředníček.Nenapadlo by mě ani ve snu kvůli OS měnit PC. Neznám nikoho s podobným názorem. Do PC jsem hrábl jen kvůli výměně Phenomu za Core i7, jeho životní cyklus ovlivňuje vývoj HW, nikoliv SW. Kdysi jsem přešel z XP na Vistu jen kvůli tomu, že jsem měl výkonnější HW a chtěl jsem ho využít. Kdybych si občas nechtěl dát BF 3, používám místo Windows otevřený OS.Byť Gartner a jiné anál. firmy respektuji, v rovnici windows 8=stagnace jsou mimo. Trh stagnuje kvůli pomalému vývoji HW a roztříštěnosti různých HW platforem. Přiznám se, že byť nejsem MS hater, tak už dostávám kopřivku z newsletterů prodejců HW a všudy přítomných notebooků s Windows 8 s fialovým pozadím. Až Intel přijde s něčím revolučním (AMD si jede svůj nenáročný program), tak potom se trh pohne. Zatím vyčkává. Lidé kupují OEM Windows 7, pokud to nejde tak 8, a pokud si nezvyknout, soused jim to přeinstaluje zpět na 7,Pracuji ve firmě, která používá nejnovější serverové a virtual. technologie, ale na normální práci Windows 7 a XP. Dvěma MS fanatikům se daly licence na W8 (jsme ms partner) a byť se na to těšili, přišlo vystřízlivění a nadávání (samozřejmě nadával i admin domény). Problémy naprosto nelogického rázu. Navíc by to nebyl MS, aby zákazníky neomezoval (nemožnost použít Office 13 s Exchangem na 2003 serveru). Někdy je to až tragikomické, jaké blbosti tito lidé musí na Win 8 řešit. A MS cloudu se už jenom smějeme.P.S. Víc než nové OS Microsoftu ovlivňuje spotřebitele Flash na webu, protože jen kvůli němu musí moje matka měnit platformu; když potřebuje flash, musí odložit ipad 4 a jít na Wokna.P.P.S. Mám WP 7, pro moje používání telefonu dokonalé, ale Nokii bych si nekoupil a tudíž ani WP 8. Navíc WP je příklad toho, jak MS špatně pracuje se zákazníkem a špatně vydává OS. Podpora žádná, na FM rádio uživatelé čekají jak židé na příchod mesiáše.P.P.P.S Když používám ipad 4, tak musím uznat, že Apple skutečně umí dělat uživateli radost a neklade před něj překážky.
P.P.P.P.S Také děkuji MS za zmršení Skypu, definitivně jsem s ním sekl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 07. 2013 20:35

Proč pořád musíte oblbovat nízký prodeje, pořád se vymlouvat a na něco to svádět ? Jak už tu zaznělo MS za to úplně nemůže ale rozhodně tomu nepomáhá.
Co se týče počtu prodejů konvertibilních neergonomickej s*ajd, 1,8 milionů surfaců to je hodně ubohý až to bude mít aspoň 20 milionů tak by si to možná zasloužilo článek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 07. 2013 15:00

JISTĚ ŽE USPĚJE - CO TAKY JINÉHO? SNAD NE ČTYŘPROCENTNÍ LINUX?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 21:44

Troufám si tvrdit, že většině lidí by stařily mírně vylapšený XPčka, klidně s novým vnitřkem, novým souborovým systémem, ale 100pro kompatibilní, změny navenek jen decentní v rámci "pokroku v mezích zákona", jak by řekl Hašek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 21:15

tipni sportu - vidíš do budoucnosti - určitě to vyjde

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 19:27

Čísla prodeje Windows 8 a reálné a budou stoupat, ale IT který ve firmě nakoupí nové počítače s Windows 8 Pro je s nejvyšší pravděpodobností downgraduje na Windows 7 Pro. Stejně jako to bylo u Windows Vista. Stejně jako zpočátku u Office 2007. Až já jednou budu nahrazovat svůj notebook s SSD a W7, tak to vidím na OSX.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 18:34

„Odpor je marný“

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 17:14

W8 - Myslím, že by se hodily do mého záchodového prkýnka. teda jen jestli je tak dlaždice s dírou!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 16:36

Jediná věc, která mi na osmičkách vadí, je v podstatě nekomunikace mezi desktopem a metro aplikací, kdy když mám metro skype a rozpůlenou obrazovku do desktopu, tak prostě z desktopu "nepřetáhnu" nic na ten skype. Tahle dvoupólovost, když se časem vychytá, tak to bude super. Každopádně bych už neměnil. Měl sem originální W7, které jsem upgradoval na W8 a musím uznat, že je to nebe a dudy, stabilita a svižnost osmiček je citelná a downgrade nepřipadá v žádném případě v úvahu. Já osobně mohu osmičky jen doporučit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 16:32

Ja som veľmi zvedavý, ako zapôsobí na trh s PC nový Battlefield 4. HW nároky BF4 beta verzie sú obrovské a ja si to zahrať rozhodne chcem. Moja mašina rozbehá všetky OS, tak nemám dôvod meniť PC po príchode Win 8. S príchodom AAA hier na novom engine Frostbite (3 myslím) začínam minimálne uvažovať o upgrade grafickej karty, procáku a dokúpení RAM-iek.Som old school zastánca toho, že doma chcem mať nabušený PC na prácu, filmy, hry... proste stroj. NB je pre mňa doplnkom na cesty... V poslednom čase som zistil, že všetky veci, čo môžem robiť na tablete - Skype, vídeo, hudba, maily... môžem robiť aj so smart-phonom. Tablet nechávam na rozprávky 1 ročnému dieťaťu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 16:03

Původní podoba a fukčnost Windows 8 byla otřesná. Windows 8.1 je už lepší, např. ve smyslu lepší variability a nadefinování těch dlaždic. Microsoft musí reflektovat návrhy a požavky svých zákazníků a vývojářů na další vylepšování a poskytnou fukce, které lidí chtějí ! Microsoft si nemůže diktovat tlačit něco proti srsti uživatelů, i když to je stále dominatní silná firma ve světě IT, mohla by na to škaredě doplatit, stačí se podívat na to kde je dneska bývalý gigant a výstavní společnost Nokia, mimochodem také díky Microsoftu. V nejbližší době budu nucený koupit nový počítač / notebook spíš. V dnešní době je stále ještě možnost koupit Windows 7, příští rok už to nemusí platit, takže u osmiček nakonec stejně většina z nás skončí. Bohužel i po tom vylepšení Win 8.1, tam stále není nic, co by většinů lidí nadchlo a nabídlo nějakou revoluční novinku, kterou by uživatelé ocenili ! Dotyky to není nic revolučního, na desktopové verzi je to naopak na obtíž a neergonomické pro paže a ruce. Dotyky byly revoluční jen u prvního iPhonu, ale doba pokročila a Microsoft už dlouho nepřinesl nic, co by lidi opravdu nadchlo. Tak nějaký holografický 3D Windows, který se rozvine v prostoru a pohybem očí bude umět rolovat stránky nebo klikat na odkazy je asi ještě daleká budoucnost, lidi by ale ocenili Windows, který bude stabilnější a nejprůstřelnější proti hrozbám něž všechny dosavadní. Představoval bych si, aby když už se něco v oknech pokazí, aby se uměl sám inteligentně opravit do původního stavu, představoval bych si, aby struktura jádra a registrů Windows umožňovala zachovat svižný chod i po instalaci mnoha programů a při defektu registru, aby i registr se uměl sám opravit, vyčistit a vyladit do maximální rychlosti. Zatím platilo, že čím více programů máte a déle s Windows pracujete, tím je pomalejší a línější je na povely, až se nakonec na něčem úplně zadrhne. Na tohle by se měli zaměřit inženýři z Redmondu ! Na inteligentní OS Windows, který se nesesype při prvním nekorektním ovladači nebo při chybě v instalaci nějakého nepovedeného programu !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 15:57

PC jsem kupoval v roce 2009 s perspektivou cca 10 let. Nevýhodou je pomalost počítače způsobená OS Windows Vista Basic a poměrně vysoká spotřeba energie, takže dva důvody pro výměny by byly, ale ne fatální ... tím jsem si připomněl, že už bych měl konečně vyměnit původní CRT monitor (r.v. asi 2000) za LCD, který mi leží nevyužitý (ten jsem koupil v bazaru).
Poté, co dosloužil "studentský" notebook, jsem si koupil repasovaný notebook na občasné využití, r.v. tipuju na 2008. Běží na něm XPéčka (ty potřebuju kvůli kompatibilitě některých programů), takže tento notebook vlastně ani nelze za nic nového vyměnit, je "nenahraditelný".
Holt v nejbližší době na mě výrobci hardwaru ani softwaru nemůžou spoléhat

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 15:55

Windows 8 má smysl pořizovat spíše s novým hardware, ať tím dotykovým a hybridním, anebo s novým PC. Protože se využijí lépe jeho vlastnosti a nový hw bude mít upravené ovladače (stalo se mi, že některé funkce mé highendové desky nefungují naplno, díky lenosti výrobce napsat nové ovladače). Například rychlý boot je velká devíza potom, správa uložišť, historie souborů a pod.Souhlasím s článkem, že těch důvodů, proč PC trh klesá, ten desktopový, je víc a vina Windows 8 je jen malá nebo žádná. Spíš naopak, rozhýbaly určitě vody a přinesly nový směr. O jejich prodeje se nebojim, půjde to celé ještě nahoru. Naopak si myslim, že kdyby se podobaly Windows 7, že by sice zpočátku měly vyšší prodeje, ale časem by se růst zpomalil a nebo by to mohlo MS pohřbít a musel by restrukturalizovat tak jako tak, když by neměl nic do té post-pc éry, či vsadil jen na mobilní RT a WP a vedle toho nechal omlazené sedmičky. Co bych si pořídil? Nejradši všechno :) Ale na to není munice. Líbí se mi koncept Surface Pro a moc rád bych ho měl a zkusil na něm pracovat. Jenže se neprodává, nemá ještě potřebný výkon, výdrž a tak dále. Nebo bych rád zkusil obyčejný tablet s Windows 8, ale nabídka je slabá a ceny vysoké. Klíčové aplikace stále některé chybí, nevycházejí top hry na tuhle platformu - takže zůstavá zatím nejlepším tabletem iPad.
Patřím k uživatelům, kteří potřebují k práci výkon, velký monitor, takže si pořídím výkonné PC na práci a hry s Haswellem v mini-itx skříni a na flákání a konzumaci iPad anebo Windows 8 tablet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 15:55

Snad denne citam v roznych mediach to iste. Predaje PC sa prepadaju. A? Paniku maju iba predajcovia.
1. Sucastny vykon postacuje na beh aj najnovsich PC. Naco kupovat PC ked funguje a vykonovo staci aj ten sucastny?
2. Windows 8 sa snazi ludom vtlacit do hlav ideu ze buduce PC je tablet. Nezmysel. Tablet mi pomoze ked treba ale plnohodnotnu pracu na sucastnej ponuke aj Winodws 8 tableto notebookov povazujem za vtip. Potrebujem aspon 22" LCD a normalnu klavesnicu s mysou. To co robim na tablete 20 minut urobim na pc za 2 minuty. Iste tablet sa da dokovat ale zo sucastnej ponuky je to zatial ubohost. Polovica ponuky na Atomoch co je pre plnohodnotnu pracu trest. Windows 8 mam na testovanie. Do firmy pre pracu je to zbytocnost. Naco je zamestnancovy Metro. Prvy Windows kde je potrebne skolit zamestnanca. Vyskusane na 22 zamestnancoch. Ak si spojim tieto dva body mam jednoduchy vysledok a jasny dovod preco predaj PC prepada. Predaj PC je iba logicke vyustenie situacie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 15:29

a just si nekupim tablet

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 12:56

No tak asi když se jiná Windows nebudou prodávat, tak je to poměrně logické, že? Ovšem nic jiného bych za tím nehledal. Ale hrozně by mě zajímalo, kdyby se začaly prodávat třeba XP za 500,-Kč, nebo W7 za litr (případně za stejnou cenu jako W8), čeho by se prodávalo víc...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 12:30

O W8 toho bylo napsáno již mnoho. Sám jsem Developer Preview nevyzkoušel a docela "naslepo" jsem koupil upgrade na W8 ze stávajícich W7.
Změna to byla veliká, ale po dvou dnech s novým systémem jsem zjistil, že nový způsob ovládání má něco do sebe a dá se velmi dobře používat - k práci používám 24" FHD monitor, takže místo doteků mám klasiku myš + klávesnici. Po cca 3/4 roku s "osmičkama" mám problém používat staré GUI W7.
Nejde jen o výborné hledání. Jelikož nesnáším mít zástupce programů na ploše, tak nyní po otevření nabídky Start klikám, dá se řict poslepu, na ikonu Wordu - je veliká :) .Zatímco ve W7 jsem musel mít roztřízený Start do složek (ano, dělali to programy už při instalaci - ale zástupce "utopili" někde ve strmové struktuře...) a hledat postupně. Ano, fungovalo stejné "Start + začni psát", ale nebylo to takto rychlé.
Stále více se tedy přikláním v možnosti, že tuto negativní vlnu reakcí na W8 tvoří skupina lidí, kteří jsou pouze líní naučit se něčemu jinému. Můj 50 letý otec neměl problém si za pár dní na toto GUI zvyknout také...PS.: Ke zmizení tlačítka z hlavní lišty, přiznejme si, že každý Start otevíral tak, že zajel na levý roh obrazovky a klikl :) .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 11:57

vyborny clanok, len co je pravda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 11:04

Co se mne tyce, pro mne je WinXP pro praci porad system no. 1. Jasne ze uz ma po tech letech zastarale jadro, nicmene co se userxichtu tyce, MS nevytvorl nkdy nic lepsiho. Jsou male drobne detaily a hlavne moznosti nastaveni vzhledu a chovani celeho systemu o kterych se W7 nebo W8 ani nezda. Treba jenom takova kravina - kdyz ve W7 oznacim se shiftem v pruzkumnikovi vic souboru nebo najizdim na nejakou polozku v menu, je to zvyrazneni delane nejakou svetle modrou barvou ktera je na horsich TN panelech (kor jeste z uhlu) velmi spatne viditelna. Nastavovani systemovych veci je ve W7 naprosto chaoticke a nelogicke, po tech letech uz zhruba vim kde mam sahnout, ale i tak tam obcas tapu a musim vzpominat "kde se to sakra jenom....". V XP je vsechno logicky rozdelene a rozclenene, vim naprosto presne kam sahnout. Ve W7 je moznost nastaveni vzhledu (a ted nemyslim miru pruhlednosti oken nebo zmenu wallpaperu) hodne spatna, napriklad dodnes jsem neprisel na to jak se zbavit te debilni kontextove listy v pruzkumnikovi (objevujou se tam veci typu Vypalit, Nova slozka atd.). V XP nejenom ze si muzu presne urcit co tam bude nebo nebude, ale dokonce muzu nastavit i presnou pozici, velikost a jestli maji mit ikony textove popisky. Atd. atd., proste z uzivatelskeho hlediska pokud chci delat v systemu ktery si muzu nastavit presne tak jak potrebuju JA a ne jak si nekdo v Redmondu usmyslel ze bude ok pro 99% planety, tak mi XP i pres zastaralost jejich kernelu porad sedi nejvic. To je imho taky hlavni duvod proc jsou mezi lidma i po neuveritelnych 12 letech(!!!) porad oblibene. Z tohoto hlediska jde jednoznacne o nejuspesnejsi OS vsech dob a je celkem dobre se zamyslet, proc tomu tak je

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 10:53

Kolikrat uz jsme slyseli od nekoho z Redmondu slova o rychlejsim vyvojovem cyklu? a stale je to stejne. Po vydani W8 a jejich neefektivniho GUI se jim podarilo stejne domrsit i server. Proc by IT melo menit servery 1x za rok to prece nikdo delat nebude a presun do cloudu? Mozna, ale ne od firmy ktera spolupracuje s vladami a moje data tak budou dostupna vsem co si o ne reknou. Navic hyper-v ma do virtualizacni dokonalosti dost daleko. Vmware ma jednogeneracni naskok. MS neni zodpovedna za spatne prodeje pocitacu, ale rozhodne lepsimu vysledku nepomaha. Mimochodem precte te si licencni smouvu na ofice 365 a az prestanete kricet hruzou z toho co muze MS delat s vasimi daty tak si postavte vlastni cloud a zacnete uvazovat nad vyrazy jako IPSEC VPN a FDE

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 10:51

" Domácnosti, kterým dnes vládnou notebooky, si příště koupí dotykový konvertibilní laptop, tablet v doku s klávesnicí nebo třeba právě all-in-one a připadne jim to naprosto normální a přirozené " I'm rolling on the floor ! All in one or convertible laptops win through prize ? Utopist ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 10:24

Momenálně mě čeká nákup nového notebooku. Bude mít samozřejmě win 8, protože mi to přijde divné pořizovat si s novým počítačem o generaci starší OS. No a když win 8, tak chci i dotykové ovládání, protože win 8 už je na to dělaný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 10:15

Navíc, mě se tyto "problémy" (je to spíše pokrok) netýkají, jsem jablíčkář, jak jsem napsal, mám iMac, který mi vyhovuje a je nejlepší All-in-One na trhu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 09:58

Jasně, že uspěje, protože nakonec nám ho výrobci koncových zařízení stejně nacpou ať chceme nebo ne. Windows XP na tom byl stejně, nikdo ho nechtěl, jenže pak to začali prodejci tlačit s novým počítačem a podíl XP stoupal. Bylo jen pár verzí Windows které trh skoro bez povšimnutí přešel. Prvně se jednalo o verzi NT, která ovšem k tehdejší době nebyla vhodná pro komerční nasazení. Z těch mainstreamových verzí se přeskočilo hlavně Millenium a pak také W2K, kterým se prostě W98 nepodařilo vytlačit a pak je stejně nahradila XP.Jenže kolem roku 2005 se stalo něco s čím nikdo nepočítal. Počítače do tehdejší doby dodávané hlavně bez OS (kvůli ceně), kdy se o instalaci až na požádání staral buď prodejce nebo výrobce se najednou začaly prodávat s předinstalovaným systémem. Cena počítačů klesla a tak se cena za OS a instalaci dala v pohodě započítat do ceny počítače. Dnes už potom skoro nikdo nepátrá o kolik by ten počítač byl levnější bez OS (i když někdy jsou ty částky už celkem zajímavé).Výrobci W8 prostě nasadí a reklamou zblblé stádo přesvědčí, že ten systém prostě potřebuje. Je to stejné jako 3D televize, 40% lidí z toho bolí hlava, ale stejně to každý při nákupu nové televize chce. Navíc výrobci už v uzavřeném Windows nalezli skulinku kterou si mohou ten systém upravit a uzavřít podle sebe, stačí HW zmršit tak, že standardní ovladače na něj nefungují a nové verze ovladačů pro novější Windows prostě nevydávat. Stejný systém jako u Androidu, chceš novou verzi systému, kup si nový telefon. Nechceš novou verzi systému, nevadí, za rok už stejně nebudeš mít jinou možnost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 09:58

Domacnosti rozhodne shitty Windows kupovat nebudou. Socky koupi Androidy, honorace bude mit vzneseny iOS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 09:20

Já mám klasické pc, měl jsem strach po té masáži co je na netu win 8 instalovat a musím říct, že jsem velice spokojen a do win 7 bych už nešel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 09:19

Hlavně ať umře windows phone, je to zlo vyvolávající jenom flame, protože rozzuření fanatici nedokážou uznat, že ten bastl nikdo nechce. I uživatelé Androidu a iOS už na fórech žijí v míru a dá se normálně diskutovat, ale pak vždycky přijde nějaká WP ass a všude rozbouří akorát flame, jako např Radek Hulán a jemu podobní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 09:19

Mám 5 roků starý notebook (Intel Core 2 Duo, 2 GB ram,) a úplně v pohodě jsem na něm rozchodil Windows 8... systém i na takto slabém hardwaru běží plynule a o dost rychleji jak W7. Nový počítač nemám důvod kupovat dokavaď mi tento 5 roků starý notebook funguje a spustí vše co potřebuji. Spoustu obyčejných uživatelů PC to má stejně. Tablety se kupují jen jako doplněk k PC, neznám moc lidí co by používali jen tablet s Androidem/iOS a úplně by odřízli PC/notebook. (Psáno z Windows 8.1 a IE 11)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2013 09:04

Co se týče Win8, největší problém vidím v pohledu na koncepci ovládání. Dotyky X klávesnice+myš. Když zapnu win8 na svém "nedotykovém" notebooku, ovládání myší rázem dostává handicap. Což sice u notebooku přežiju, protože ho dřív nebo později nahradím tabletem, ale doma mám stolní PC připojené na 40´´ LCD, a (prozatím) si nedokážu představit, že bych na něm musel používat win8...
Desktop a Start forever !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 08:53

Firmy cakaju na konic podpory XP? To kde ziju ludia co maju taketop nazory. Firmam je najaka podpora u riti. A co ked podpora nebude? prestane Xp fungovat? Prestane ist uctovnicke jej soft a excel, prestane fungovat mail? Nie nic sa nestane a ten 10 rocny soft co na tom PC bezi bude bezat dalsich 10 rokov bez potreby upgradu.
Nove pc sa kupi ked uz to styare s XP zdoche to je vsetko. Tito analitici su s prepacenim vsetko kkti.Dalsia vec - RT zlyahal - ne neviem ci zlyhal alebo ho necghal zlyhat MS schvalne, ved to neni mozne aby sa na to takto vykaslal.. Viem okrem sufrace mozno o jednom 2 tabletoch ktore RT maju. Ono ak my mal uspiet musleo by ich byt asi trocha viac a za ceny 20-300€ a nei tie nezmysly za 500€+.
To nemohohli miesto draheho surfacu spravit lacny RT v cine za - 249USD ked uz im to nik nechce vyrabat?
Ja nemam slov divny svet...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 08:47

Ľudia Win 8 nechcú kvôli Metru a chýbajúcemu Start menu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 08:33

Překvapilo mě chrlení verzí Visual Studií. Přece jen mi nejvíce vyhovuje kombinace VS2010 + Resharper, 2012 se stejným doplňkem už není tolik user friendly a to má přijít VS 2013.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 08:27

Autor nějak pozapomněl, na největší důvod, proč se nové windows tolik neprodávají a tím je schizofrenické kočkopsí GUI jménem ModerUi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 08:13

prodeje w8 by byly jinde bez metra, ms s koncakama vyjebal,uvidime jestli se mu to pivede i s korporatem kde si metro imho ani neskrtne..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 08:05

Počítače se přestávají prodávat z jednoduchého důvodu. Uživatel potřebuje přehrávat filmy, koukat na FB, číst mail, atp. Všechno činnosti které jeho PC zvládá bez problému už mnoho let. Neexistuje žádná motivace kupovat nový výkonnější PC.
Před lety byl každý nový PC znatelným zrychlením práce, dnes je poslední věc které chybí k dokonalosti pro běžného uživatele a to pořádně rychlé SSD, protože HDD je to poslední co dneska ještě uživatele v počítači nechutně zdržuje.
Nová PC si bude kupovat jen pár nadšenců kvůli novým hrám, náročným programům a potřebě mít ten nejnovější HW. Nový operační systém si koupí/stahne pár nadšenců co prostě jsou zvědaví, nebo prahnou pořád po nejnovějším designu atp. Přecejen OS je to, co uživatel vidí.
Tablety se ligicky kupují více, 1. je ještě lidi nemají, 2. probíhá zde mnohem větší vývoj než u PC a hlavně každý nový tablet má nový cool design. To prodává. Nacpat si do stejné PC skříně nový HW za spoustu peněz a pak nic nepoznat, to je opruz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 07:41

"Paradoxní také je, že zatímco ryze tabletový Windows RT selhal a Microsoft nyní dokonce musel Surface RT drasticky zlevnit, což jej přijde až na 900 milionů dolarů, trh s dotykovými počítači s desktopovým Windows 8 naopak směle roste."Nechápu, co je na tom paradoxního. RT jsou jen další tabletový OS, který proti iOS a Androidu nepřináší prakticky nic nového a lidi nemají žádný důvod jej kupovat. Osmičky jsou první OS, který dokázal přenést kvality kompletního operačního systému na malé přístroje a navíc rozběhl trh s konvertibilní technikou.RT by možná měly opodstatnění za ceny na úrovni levných androidích klonů z Číny. Za původně a koneckonců i současně požadované sumy to je jen plácnutí do vody.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 07:34

Netbooky jsou skutečně problém, na co já toho mojeho "šmEeejda" upgraduju když su rád že na tom běží XP.
Jiná možnosti už jen nějaký linux (lubunu, xubutu, mooožná Mint) :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 02:57

oučasné počítače a Windows 7 jsou přitom na takové výkonnostní a kvalitativní úrovni, že lidé nemají potřebu kupovat nový počítač, poněvadž ten starý dokáže v podstatě to saméJežiš, to jim ani neříkejte, nebo tam nasadí ještě lepší kurvítka, aby PC vydržel jen 2 roky a pak zdechnul...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 01:17

Jistě že uspěje, lidem nic jiného nezbude. Být MS já, šetřím $ zrychleně ukončím podporu W7, cenu W8 bych sundal o 60%, však já bych je do toho operáku natlačil, třeba i násilím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 00:53

To co uživatel počítače potřebuje od systému, který má fungovat jen jako základ pro spouštění ostatních programů, mu Windows XP bohatě nabízí a uživatel nemá důvod proč by přecházel na novější, ale rozhodně ne kvalitnější systém. Důvod přejít by měl jenom tehdy, pokud by již nemohl spouštět nové programy v Windows XP. Pokud výrobci software nepodlehnou tlaku Microsoftu, tak si Microsoft může Windows 8 leda zarámovat. Ostatně nechápu, proč má někdo důvod pořád vydávat další a další Windows, pokud se tedy nesnaží uživatele okrást o další peníze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 07. 2013 00:49

Fotka bezdomovce spolu s tím popiskem má být jako vtipná?
Jen se ptám, jestli jsem na něco nechyběl ve 3. třídě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2013 00:10

Tak možná že porostou i počítače s Linuxem,už teď je jich několik :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor