Windows 8 je výrazně bezpečnější než Sedmičky, odolá 85 % malwaru

Řada uživatelů žije v přesvědčení, že používat systém Windows bez antivirového programu je čirý hazard. Pomineme-li skutečnost, že největším nebezpečím pro počítač je sám uživatel, tak ani samotný systém není zcela bezbranný. Ve Windows 8 bezpečnostní prvky ještě přibyly a antivirová společnost Bitdefender zjistila, že letošní malware je systém schopný z 85% detekovat vestavěným Windows Defenderem.

Defender.jpg
Windows Defender ve Windows 8

Jak poukazuje Neowin pro Bitdefender je zajímavějších těch 15% a pochopitelně ze své pozice tvůrce antivirového softwaru upozorňuje na to, že je systém ohrožen, ovšem na druhou stranu je vidět, že většinu škodlivého malwaru je systém schopen sám odchytit. Testovalo se na aktuálních 385 nejrozšířenějších hrozbách, 61 z nich bylo schopných infikovat systém. Odolnost Widnows se rapidně zvýšila, Windows 7 ve stejném testu obstál jen na 32 %, tedy 68 % škodlivého softwaru infikovalo systém.

Ačkoli Windows Defender de facto integruje ochranu Microsoft Security Essentials, která ve Windows 7 standardně není, nebude speciální antivir ani na Windows 8 zcela od věci. Na druhou stranu se lze při dodržování základních zásad bezpečného používání počítače bez antiviru obejít. A i kdybyste se někde uklikli a stáhli nějakou havěť, Windows 8 ji velmi pravděpodobně odhalí.

Diskuze (48) Další článek: Microsoft chce z Windows 8 největší platformu na světě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,