Windows 7 směřují k vydání ještě letos. Bude i zvýhodněný upgrade

Jeden z nejlepších zdrojů informací o budoucích hardwarových i softwarových produktech, asijští výrobci počítačových sestav, začíná vypouštět opatrné předpoklady týkající se vydání Windows 7. Podle těchto informací začíná být stále pravděpodobnější, že Microsoftem oficiálně předložený termín tři roky po vydání Windows Vista (leden 2010), bude posunut o několik měsíců blíže současnosti. Je pravděpodobné, že Microsoft bude chtít stihnout atraktivní vánoční nákupní sezónu a tak Windows 7 dokončí již na podzim tohoto kalendářního roku.

V současné době Microsoft pracuje na řešení problémů a připomínek hlášených při mnohamilionovém betatestu verze Windows 7 Beta. Dosud není veřejně známo, zda do dokončení operačního systému bude uvolněna nějaká další testovací verze, byť dle některých náznaků se veřejná Windows 7 RC očekávat dají. Dle informací účastníků uzavřeného betaprogramu již Microsoft od vydání Windows 7 beta (sestaveno v prosinci) uvolnil další dvě testovací sestavení.

Přestože oficiální zdroje se k věci možného zvýhodněného upgradu pro uživatele, kteří koupí Windows Vista krátce před vydáním Windws 7, zatím odmítají vyjádřit, na základě informací unikajících od výrobců lze opět předpokládat, že možnost zvýhodněného získání licene Windows 7 existovat bude. Microsoft údajně v současné době dolaďuje poslední detaily nabídky, která by měla odstartovat již v červenci 2009.

Zdroj: BetaNews, C|Net

Diskuze (93) Další článek: Kuba bojuje s imperialismem a přechází na Nova Linux

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,