Windows 7 se už během několika týdnů stane tržní dvojkou

Diskuze čtenářů k článku

13. 07. 2010 16:32

Vista je dementny system. Na Core 2 Duo s 1GB Ram nepouzitelne ... Acer s nejakym Celerom (1,73GHz) s 1GB ram pod Windows 7 slapal dvakrat tak rychlo ...

Tak kdo tu chce tvrdit ze Vista bol fajn system

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2010 11:53

Vista je fajn systém, ale potřebuje dobré železo. 1 GB RAM je mu málo, no.

Kromě toho, zapomeňme na Vistu - kdo by si ji dnes pořizoval?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 22:08

To jsou zase hlody

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 16:58

koukám, že Linux jede bomby

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 13:50

Podle zpráv o Applu mam pravidelně pocit, že konkurenci válcuje na všech frontách, zde v diskuzích má každej druhej MAC!

Pak když to člověk vidí globálně v číslech, tak je to v porovnání s Windows slabota

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 12:02

Osobně zatím nevidím důvod, na přechod z XP (jiným lidem samozřejmě svůj názor nenutím). Visty jsou jednoznačně nepovedenej systém (především mi vadí obrovská zátěž HW, zbytečná nabubřelost, v případě notebooku asi i o půl hodiny nižší výdrž baterie, výchozí nepřívětivé uživatel. prostředí). Windosw 7 mě zatím také nijak výrazně neuchvátil. Koupil jsem si Notebook s C2D na 2,2GHz, 4GB RAM s Win 7 prof. a stejně v porovnání s XP na tom stejném noťasu, jsou sedmičky o krapet línější a problematičtější. Jen jednoduchej příklad: Abych si nastavil mně vyhovující nabídku START, musel bych udělat do systému v podstatě nelegální zásah, aktivovaný panel snadného spouštění po několika restartech systému mizí (obecný problém sedmiček), ale hlavně, vše chodí skutečně nepatrně pomaleji. Koupil jsem si verzi Professioanal kvůli Virtual mode a větší průšvih jsem snad ještě neviděl. Virtual mode jsou v sedmičkách naprosto nepoužitelné (zobrazení jen 16 bit barev. hloubky, při zvýšení na 24 bit již virtuální systém v podstatě nefunguje). Bezešvej mód pochopitelně těžko použitelný též.

Zatím ani nevidím žádné echt super funkce, které by mě nutily si Sedmičky pořídit i pro domácí PC. XPéčka, ikdyž je to už systém starej skoro 10 let pojedou vždy o něco svižněji i na nejnadupanějším železe. Většina výrobců SW i HW, vč. Microsoftu, XPéčka pořád podporují. Jiná situace bude za rok, za rok a půl, kdy budou levnější a rozšířenější nejnovější procesory a hlavně SSD disky. Také možná další výrobce notebooků podlehne nesmyslnému tlaku a nepovolí pro své "stroje" ovladače pro XP - přestože je o ně stále zájem. Doufám, že už bude existovat nějakej SP1 nebo nejlépe nějaké opravdové a kvalitní Windows s označením NT7.

Jinak, jenom taková poznámka na závěr: Znám asi jediného ze svých zákazníků, který si odisntaloval ze svého PC XPéčka a koupil si licenci na Sedmičky. Drtivá většina osttaních přišla k Sedmičkám (nebo Vistám) víceméně nechtěně při koupi notebooku, kde již byl tento systém v nejzákladnější verzi předinstalován.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 12:16

ten ktery system patri na HW z +/- stejne doby. na stary komp mi ty novoty taky nemohly. ted mam novy komp tak jsem vzal OEM sedmicky a super, po dvou dnech si clovek zvykne bez quicklaunch zit. neupravujte to, zvyknete si. ej to stejne jako kdyz nekdo pouzije linux nebo mac a divi se ze tam je to a to jinak. ten system ovladani mi prvni dva dny kdyz jsem prechazel z xp prisel fakt blbej, po dvou dnech nechapu ze na to nekdo neprisel driv. a to jsem hodne konzerva.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 12:20

Pokud vim, tak quicklaunch na 7 je.....:) ted si na nej koukam :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 15:46

Zajimave. Help ve win7:

What happened to the Quick Launch toolbar?

The Quick Launch toolbar isn't included in this version of Windows. To open programs quickly, you can pin them to the taskbar. For more information, see Pin a program to the taskbar.

To open files, folders, or websites quickly, you can pin them to the program's Jump List. You can use Jump Lists to get to recently-opened items. For more information, see Using Jump Lists to open programs and items.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 22:10

Chápu, že jste asi v tom vedru nechtěl číst můj sáhodlouhý příspěvek o jeden řádek víše. Quicklaunch standardně v Sedmičkách (na rozdíl od Vist a Xpéček) není. Lze ho sice dlouhým "příkazem" aktivovat, ale bohužel moc dlouho tam nevydrží. Po několika restartech, či vypnutí a zapnutí PC samovolně zmizí. Nebaví mě ho tam neustále dávat. Podotýkám, že jsem to testoval na dvou zcela legálních a aktualizovaných OS (Home premium a Prof.).

No, já nevidím důvod, proč bych si měl odvykat od funkce, která mi vyhovuje a kterou často využívám. Promiňte, ale tenhle způsob myšlení tedy skutečně moc nechápu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 22:10

fuj... "výše", samozřejmě

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 23:29

Mam ho mesic a nezmiznul ani jednou....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 12:19

A vidite to? pletete se. Je mnoho duvodu proc prejit z xp. Napriklad 7 narozdil od xp efektivne vyuzije dostupne prostredky systemu, coz se projevuje na vetsi rychlosti aplikaci. Konecne fungujici periferie bez nutnosti davat do dvdrom ovladace nebo je stahovat. (az na vyjimky) Lepsi podpora pro multimedia, sdileni obsahu. ...atd atd.,....

Bezesvy mod - ;) provozuji na nem i aplikace z firemnich sfer, ktere jsou urcene pro win98 :) Funguji perfektne. SPise asi nevite jak na to.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 22:31

1) Když vám píšu, že v porovnání s XP mi na stejném notebooku jedou nepatrně pomaleji (líněji), tak jsem tím samozřejmě myslel vč. aplikací. Rychlost otevírání oken, nebo nabídky START skutečně neměřím . Mohl byste mi napsat, jaké aplikace máte na mysli Vy? Ja ty používané, základní - klidně třeba i obyčejný Firefox, zvláště proložený FLASH animací.

2) Jaké dostupné prostředky systému máte na mysli? Procesor mám C2D na 3,6GHz, 4GB RAM (kde mi 32bit Xpéčka, stejně jako Sedmičky odečtou velikost RAMky na grafice), pevné disky mám ve stripingu dva VelociRaptory a další Caviar Black, jako záložní. Moje XPéčka rozhodně využívají veškeré dostupné HW i systémové prostředky!!!

3) Ovladače na HW každý rozumný člověk stáhne raději sám, ze stránky výrobce - ty nejaktuálnější (aktuální, odladěné drivery jsou dokonce nesmírně důležité!).

4) Je úplně jedno, jaké aplikace provozujete na bezešvém módu. Že virtuální XPéčka (stejně, jako klasická) zvládají i např. některé DOSové aplikace, je většině známo. Celý virtual mód v Sedmičkách je velice pomalý, prakticky nepoužitelný (důvody částečně popisuji v mém původním příspěvku)! Např. VirtualBox, nebo i obyčejný MS Virtual PC (2007) jednou mnohem rychleji, s plným rozlišením i barevnou hloubkou.

5) Jakou podporu multimédií máte na mysli? Jestli patříte k milovníkům Windows Media Playeru a jste odvařenej z toho, že si nemusíte do Sedmiček stahovat kodeky pro DivX (přičemž ostatní velká část MPEG4 Vám tam stejně nepojede), tak to Vás tedy celkem lituju.

Až budete příště někoho poučovat, zkuste si někde nastudovat: "jak na to"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 23:24

upgradli me v praci notas...starsi D630...

Od zapnuti, pres prihlaseni po moznou praci se doba u 7cek zkratila cca na polovinu (oproti XP).

Vypnuti jakbysmet.

Aplikace behaji stejne,hry znatelne rychleji (MS FS X) a Media Player MS konecne dotahnul do takove urovne, ze nemam potrebu si instalovat nic jineho...teda az na iTunes, ale ty musim:)

At se to MS bijcum libi nebo ne, ME (a tim netvrdim ze vsem) prijdou 7cky jako vyzraly system.

A pls, nerozjizdejte tady nejake levickacke hemzy o tom, ze vase milovane distro to umi 20 let a ze ms krade ci tak podobne...dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 09:36

Poslední věta je tím nejpravdivějším statistickým vyjádřením: člověk musí, protože nic jiného se nenabízí.

Jiný nemusí, ale má, protože musí mít všecko, na co je reklama nebo co je nejnovější. Třikrát do roku nový mobil, OS nejlépe už v první betaverzi, atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 09:56

Statistika

Mám vcelku výhrady k takovýmto prognózám. Jednak, protože jsem statistiku vcelku zasažen byl, vím, že extrapolace dat je nanejvýš ošidná a je povolená pouze v odůvodněných případech. Nevím, jestli je to i tento případ, každopádně by to chtělo zmínit.

Jinak extrapolace je zpravidla přípustná, pokud existuje nějaký teoretický model, který opravňuje použít tu či onu regresní funkci. Například pokud prokládám závislost objemu na délkovém rozměru, jsem asi oprávněn použít polynom třetího stupně, protože objem je zpravidla ve třetí mocnině základního rozměru (krychle, koule atd.).

Před neuváženým prokládáním za pomocí PC, kdy to není žádná práce, varoval již tuším Eckschlager, a měl pravdu. Teoreticky můžu n bodů proložit polynomem (n-1) stupně, přičemž regresní koeficient bude 1, čili statisticky naprosto v pořádku, z hlediska vypovídacího výsledku naprosto k ničemu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 10:46

Můžou ještě protáhnout derivaci a výsledek bude hned jinde, Vista má na obrázku ze StatCounter pěkný vzestup.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 16:25

Mohli tam dat delsi graf a Windows 7 by se dostaly pres 100%

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 17:30

Bodejť. Nebo mohu proložet meziroční růst HDP v ČR v roce 2002-2006. Švihnu tam, co má nejlepší proložení metodou nejmenších čtverců (v tomto případě je to parabola, když pominu polynomy vyššího řádu, ačkoli pro úplnost přímka či logaritmická funkce má R^2 jen o 0,007 menší, 0,9825 vs,. 0,9754) a dostanu, že HDP v roce 2010 "bude" něco přes 9%, a ono ejhle.

Kdyby to bylo všechno tak jednoduché, dělám někde v bance, teda teď už bych byl počítám druhým rokem na dovolené

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 09:05

hlavni problem visty byl ze "vista ready" computer byl(nevim jestli podle vyrobcu nebo podle M$) i ten s 1GB RAM ponizenym o integrovanou grafiku a CPU sempron. tam vidim tu zasadni chybu protoze na totakovem HW to je skutecne nepouzitelne(narozdil od XP)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  12. 07. 2010 09:06

VistaReady laptop byl takový, co měl 512 MB RAM a více, ne 1GB! Dnes nepředstavitelné...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 10:46

ten 1GB jsem bral dle stroju co jsem v te dobe ponizoval na XP(na prani znamych). a fakt to bylo line jak prase.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 09:30

Hlavní problém Vist je v tom, že původně byly navrženy pro tak silný stroj, který měl málokdo. Navíc tam tak zmršili ovládání, že kdy jsme u někoho nucem něco dělat na Vistách lehké ženštiny létají vzduchem ješt půl hodiny poté. Něco tak zmršeného se svého času nazývalo Windows ME.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 08:16

Problém je v tom,že MS vám ten Windows nacpe ať už ho chcete nebo ne.

Vyhrožování malým dodavatelům snížením marží.Kluci s Axes computer si raději dali do krámu plakát,že doporučují WVista s dokoupením MS Office,protože když tam měli jen chvilku reklamu taky na Linux (Mandriva),dostali po měsíci upozornění ať to dají pryč a příští měsíc už stála nákupka na licenci Windows skoro dvojnásob.

U velkých výrobců,kde tohle nefunguje,zase MS uzavíral dohody o tom,že bude po určitou dobu dotovat každý PC prodaný s Windows (z dlouhodobého hlediska je to pro ně výhodné) a nakonec ta mediální kampaň která přiměla těch pár jedinců co si nechtěli kupovat nový PC,aby šli a koupili si krabicovou verzi W7.

Abych nebyl jen kritický,je pravda,že u WXP bylo celkem normální,že dotyčný šel a koupil si krabicovou verzi (v době jejich vydání bylo tedy spíš normální mít je kradené),pak dlouho nebylo nic,vlastně jsem neznal nikoho kdo by si koupil krabicovou verzi Visty,všichni to tak nějak měli až s novým PC (OEM) a stejně to spousta lidí nahradila WXP.Až teď jsem si opět všiml,že si lidé zase začali kupovat krabicové verze W7.

Vista opravdu nedopadla dobře,pro MS znamenala vlastně jen to,že extrémně poklesl prodej krabicových licencí Windows a v USA ta příšerná negativní reklama+problémy které ten systém skutečně měl,měli za následek zvýšení prodejů počítačů Apple

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 08:51

No, pokud to, co píšete, nejsou jen pomluvy a kecy, už jste to hlásíl na ÚHOS?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  12. 07. 2010 09:01

Nebuďte naivní. I kdyby to byla pravda, tak tomu pomůžete víc tak, že si nainstalujete nějaké linuxové distro (a že je již dnes na výběr kvalita!) a doporučíte ho známým, než vydávat energii a finance kvůli tahanicím po úřadech. Jedině tohle je asi nejefektivnější způsob, jak zprovodit Otesánka M$ z povrchu zemského, nebo alepsoň nějak uvolnit část trhu pro jiné OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 09:16

Všichni co se kolem roku 2004-2008 pohybovali kolem prodeje a servisu značkových PC vám potvrdí totéž.Jenže nikdo vám nic konkrétního raději neřekne.

Ale já byl v i Dellu,kamarád u HP a ještě jeden známý u FS (Fujitsu-Siemens) a všude se proslýchalo,že MS tlačí Windows i tím,že sestavy s OEM Vistou dotuje

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:16

A co je spatneho na tom ze dotuje sestavy s vlastnim OS? V tom zadny tlak nevidim, spise odmenu.

Podle me vyrobci i prodejci neinstaluji linux na svoje pocitace aby se vyhnuli komplikacim... neznalym lidem kteri budou chodit pocitace vracet do kramu s tim ze je tam nainstalovany nejaky BS na kterem jim nejedou jejich oblibene programy, a chteji tam windows.

To ze na linux existuje kopa bezplatnych alternativ jim vysvetlit jen tezko, a stejne je znacna cast onech alternativ nedostatecna.

Pokud Vam nejde o linux ale o to aby se PC prodavali bez nucene nainstalovaneho Windows, tak to souhlasim. Zrovna nedavno jsem si kupoval novy PC, a k nemu 2 operacni systemy, protoze jsem chtel kopii, ktera neni vazana na HW, a prodejce mi nechtel prodat PC bez OEM software.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:23

a to je prave ten problem. neni prece mozne aby s win. byl ntb levnejsi nez bez systemu. jde o to ze tyhle zdarma kopie ve finale plati ostatni zakaznici m$ a pokrivuje to trh.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:35

To ano, ale dotace ve sve podstate neni tlak na obchodniky... spise chytra obchodni strategie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 12:29

dotace je v principu neco co pokrivuje trh. to ze se nas z evropy snazi presvedcit o opaku na tom nic nemeni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 11:32

Microsoft to dela ze sveho, v cemz je celkem zasadni rozdil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:37

>> A co je spatneho na tom ze dotuje sestavy s vlastnim OS? V tom zadny tlak nevidim, spise odmenu.

Jedná se o dumping, který je nelegální. Jinak na tom není nic špatného.

Dumpingem se nejčastěji rozumí prodej vyváženého zboží za hranicemi levněji, než v zemi výroby. Jindy se rozumí dumpingem prodej zboží za hranicemi se ztrátou (pod výrobními náklady).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Dumping...

Původním smyslem antidumpingových opatření měla být ochrana mladých domácích výrobců před mocnými zahraničními koncerny, které si finančně mohou dovolit dočasný prodej produkce pod svými náklady, a vytlačením stávajících výrobců tak získat nový trh

http://www.epravo.cz/top/clanky/evropske-pravo... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:59

Osobně nemám zájem o to aby výrobci prodávali PC s Linuxem,ztotožňuji se spíš s tím názorem,že pokud si člověk může doupravit sestavu,měl by mít možnost si vybrat i OS,tudíž by měla být možnost OEM licenci Windows odmítnout nebo si OS dokoupit na požádání.

Až si bude MS vyrábět vlastní počítače,nechť si je osazuje OS jakým chce (jako třeba Apple),ale dokud si kupuji počítač od třetích stran,nechci být limitován tím,že výrobce toho železa mi nacpe něco co ani nechci.Proč bych měl zaplatit za WVista když vím,že tam stejně dám něco jiného.

Běžný uživatel který tomu stejně houby rozumí,koupí počítač tak jak to výrobce sestavil a bude mu ve většině případů úplně fuk co na tom je.Díky tomu,že Windows v defaultním nastavení skrývají přípony souborů,tak většina dnešních uživatelů nedokáže rozlišit EXE,COM,HTML,DEB,RPM,existují pro ně jen dva typy souborů,"jde spustit dvouklikem" a "nejde spustit dvouklikem",navíc většina lidí ani nedokáže rozlišit mezi zástupcem a souborem uloženým na ploše

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 19:31

Viz poslední věta -> sranda, když mě maminka chtěla udělat radost a z domu mi do nemocnice přinést na flashce nějaké hry na noťas... přinesla plnou flashku zástupců. Vykouzlit úsměv se jí podařilo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 21:25

"Až si bude MS vyrábět vlastní počítače,nechť si je osazuje OS jakým chce (jako třeba Apple),ale dokud si kupuji počítač od třetích stran,nechci být limitován tím,že výrobce toho železa mi nacpe něco co ani nechci.Proč bych měl zaplatit za WVista když vím,že tam stejně dám něco jiného."

To je dost SCESTNY NAZOR. Stejny nazor totiz muzes uplatit i na CPU, grafiku, case, zdroj... Proc ti tam vyrobce cpe neco, co nechces?

Reknu ti jedno. Kdyz to nechces, NEKUPUJ TO!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2010 21:02

Je to sice již hodně starý komentář, ale zpětně na něj prostě musím reagovat.

Scestný názor máte podle mě Vy, jelikož je sice pravda, že stejný názor mohu uplatnit na CPU, grafiku, case, zdroj a další součásti, ale kombinací tohoto je u mnoha prodejců jednoduše řečeno nepřeberné množství. Jedinou věcí, která (nebojím se toho čísla) 90% těchto sestav spojuje je operační systém Windows, který když tam nechci, tak musím kdo ví jak dlouho psát po kdo ví kolika odděleních kdo ví kolika firem. Co se týká těch součástí, při koupi stroje byl v ceně TV tuner, který jsem nechtěl, tak jsem řekl, že jej nechci. Prodejce na to odpověděl, že dobře a ještě mi snížil cenu. Vyřešeno za 2 minuty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 13:26

1. buď ložou ti "klucí" nebo vy

2. pokud by je stála "nákupka na licenci Windows" 2x tolik, tak si je mohli koupit třeba v balení po 100 na alze a vesele propagovat Mandrivu dále

skutečeně nevím co vede lidi k tomu, aby ze sebe v diskuzích dělali hlupáky a lháře. ende

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 13:55

Opravdu si myslíte, že výrobci počítačů platí stejnou cenu za OEM Windows jako zákazník ? Teď nějak nevím, kdo ze sebe dělá hlupáka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 09:17

Toto platí už od začátků W95, možná dokonce už od W3.1+11. Navíc najednou také přestalo dodávání jiných ovladačů než pro Windows, takže ať chtěl člověk mít nainstalovaný kterýkoli OS, co byl na trhu, měl smůlu, protože ovladače byly jen pro Windows. A samotný PC, ke kterému nejde připojit ani tiskárna, ani modem, zkrátka nic, protože výrobce dodává ovladače jen pro Windows, je téměř nepoužitelný. Microsoft tím to jednoduše zlikvidoval všechny OS, vyjmu UNIXu a později Linuxu. Měl jsem OS/2 Warp 4, nesrovnatelně lepší, rychlejší a prakticky zcela spolehlivý, ale musel jsem nainstalovat W95, protože bez ovladačů na periferie se hodil tak akorát na předvádění, co se na tom dá dělat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 08:01

na živě objevili kolo!! to že se finální verze programu (windows 柒) používá více než její betaverze (vista) je snad normální?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 01:48

Bohužel znám lidi co jsi sou schopní ještě dnes koupit/ukradnout ke svému novému železu staré XP . Už Win Vista byl dobrý OS a škoda že ho spousta zabedněných lidí zadupala do země. Doufám že se dožiju doby kdy W7 doženou i XP.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 03:39

Teďka jedu na vistách, a můžu ti říct že víc zkriplenej OS jsem ještě neviděl, ne jen že se to instaluje týden, ale dokonce to UAC vyběhne při kdejaký píčovině, a zkus si na tom něco zkompilovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 04:09

Stalo se, mě zas Visty běhali úplně perfektně a po upgradu na W7 se nic nezměnilo, protože všechno mi jelo perfektně už od Visty... Nemám niják silný HW a přitom install trval asi půl hod.

Jen mě zvedá že židle to, že většina lidí co kritizuje Visty nikdy Visty ani neměla nebo s nimi nepracovali delší dobu. Toť mé zkušenosti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 04:59

Zaleži jestlis je měl fakt od vyjití nebo až od sp1.Pokud od vyjití tak jako cca 99 procent lidí jsi jim další šnci nedal,jo najdou se tací co jim nevadilo nefunkční kopirovaní po siti - protože to vživotě nepoužili tak je netrapi že to musel MS latat zaplatou protože to byl megaprůser - nepoužitelné,pokud měls notas a hodně použivaš free hotspoty atak do sp1 opět pruser s non ms dhcp servry.u nas konkretně v mojem okoli skore 0:10 ,to byla posledni kapka- všichni ji dali pryč - problem oblinené hospůdky,pardon ne hospůdky s XP ses připojil s vistou ne, no existoval postup na změnu par hodnot v regu a pak to šlo a tak jde pokračovat dlouhou dobu.Ale chápu kdo je měl s sp1 tak bude tvrdit že to bylo dokonce použitelné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:08

ja ti nevim .. visty jsem si koupil v den jejich zahajeni prodeje v cechach... a nemel jsem s nimi za celou dobu pouzivani jediny problem. at uz s, nebo bez service packu... a zatimco ostatni mylne berou windows 7 za uplne novy system, tak pro me to jsou jenom lehce premalovane visty - protoze funkcni je to uplne stejne. funguje to presne tak, jak bych ocekaval ...

nechapu, co vsichni s tema vistama maj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:21

nemuzu souhlasit, HW narocnost a sviznost systemu je jinde. zkousel jsem oboji na jednom slabsim stroji(celer 2,4GHz s 1GB RAM) a rozdil byl markantni. a prave to byl problem visty - na svou dobu neskutecna zravost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:26

me jelo/jede oboji stejne svizne.... ale pravda, vzdy jsem to mel na poci s 4gb.

po zahozeni vist a nainstalovani sedmicek se nedostavil ani ten wow efekt z toho, jak je ten system bez aplikaci rychlejsi, nez uz pul roku pouzivany system...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 12:11

ano, v dnesni dobe je 4GB relativne normal a i na 2GB to slape ok, ale 1GB byl kousek pod hranou pouzitelnosti systemu a je treba to brat v kontextu doby a toho co bylo v te dobe bezne jako HW.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 14:39

Tak mi jela Vista celkem v pohodě a teka jsem netrpělivě vyčkával příchodu 7. A tady jsem narazil. 7 se mi načítají neskutečně pomalu takže se snažím opět přejít na Vistu. Jediná věc co mi tam chybí je to rozložení oken tahem myši.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 14:37

Já vím že nevíš - jinak bys nepsal že bylůy bez problémů.Schvalně jsem ti uvedl dvě věci ktwere opravoval SP1 a kvůli kterým byly nepoužitelné pro lidi co dělůali tyto dvě zakladní činnosti.K tomu přemalování chceš vědět nové funkce?Nebo např vhd boot s Vistou provadíš běžně?Jo sorry nevíš co to je...Tak jo pro takové jsou fakt přemalované....Těch funkcí bych vysypal celkem dost co použivam jenom já.Taklže je to přesně naopak o funkcích že jsou stejne mluví ti co ani neví co je v systemu noveho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 14:42

Sorey za překlepy - přebiham mezi par mašinama a všude je jina klavesnice+ jazyk,no a ve foru to je fuk,tam to zedituju tady ne.

Jinak je fakt zvlaštní že někteří nejsou ochotni přiznatt ani chyby ktere popisoval sám MS a řešil to nejdřív neofiko zaplatou - nasledně SP1,kuriozní,tomu řikam skalní zastanci.Nebo prostě je fuk jestli na tom mate třebaě WIN98 protože to použivate jako sofistikovanější psací stroj+herní zavaděč.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 07:11

souhlas, já nasadil visty hned po vydání a neměl jsem jeden jedinej problém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 11:26

Pod toto se podepíši.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 09:42

Ja vlastne tiež nie, ale tak dosť na tom spravil výrobca môjho notebooku...

Na druhej strane musím uznať, že Vista bola pomalšia ako XP a Sedmička po inštalácií reaguje rýchlejšie ako Vista...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 09:58

"Jen mě zvedá že židle to, že většina lidí co kritizuje Visty nikdy Visty ani neměla nebo s nimi nepracovali delší dobu."

nemusím jít do koncentráku, abych odsuzoval holocaust..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 07:05

skompiloval som a je to v pohode... problem bude asi v tvojej drbnutej hlave...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 07:09

ty hele, Milane... a zkoušel jsi UAC vypnout když už si tak vesele komplujš?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 11:22

Vypínať UAC, to čo je za blbosť? Konečne sa po tých deravých XPčkach trochu dvihne bezpečnosť, no, asi je to na Windowsákov až príliš bezpečné, tak treba povypínať všelijaké ochrany, lebo to "otravuje".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 13:21

tak Milan je jistě borec programátor a při kompilování ho UAC otravuje... tak si to podle mého skromného názoru může dovolit - vypnout UAC. Nás ostatní to k šílenství nepřivádí... . většinou tihle "jsem chytřejší než nějakej tydýt z redmodnu" dělají nový systém co měsíc a neustále se jim něco seká... no znáte to

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 09:13

První věc co vypínám, na LINUXu to neskutečně otravuje. Jako neLAMA opravdu nemám potřebu nechat se neustále buzerovat při každé blbosti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 10:50

UAC ve Vistě je neskutečně otravný - vyžaduje "oprávnění" i pro některá kopírování souborů

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 13:21

Tak s tímto názorem rozhodně nesouhlasím, ano Vista sice byla průšvih, ale to zavinil samotný Microsoft když vypustil do světa nedodělanej OS. Na Vistě jedu od prvního servisního balíčku, Vista byla použitelná až od tohoto balíčku, protože Microsoft konečně systém dodělal. Systém je stabilní, celkem rychlý, je o mnohonásobně lepší než ta zastaralá XPéčka. Zvláštní že mě se Vista instalovala kolem hodiny, včetně ovladačů, mimochodem i ten Váš linuxový Sudo není žádná sláva, podle mě je UAC užitečné, ale taky mě párkrát naštval. Když Vám tak to UAC vadí, tak lze jednoduše vypnout. Na Vistě též kompiluju, nějaké svoje jednoduché prográmky, a nikdy jsem nepozoroval žádný problém při kompilaci. Jestli náhodou nebude problém mezi monitorem a židlí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 14:05

"žádná sláva" lol, co by si na sudo vylepšil ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 14:31

Sice jsem nikdy dlouho nepoužíval Linux, ale to Sudo je také velmi podobné s UAC, tedy také otravuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 14:52

komáři jim jsou taky velmi podobní - taky otravujou :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 18:54

LOL tak to mě dostalo , já komáry vraždím každou noc, aby mi dali pokoj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 07. 2010 09:40

Ty asi nebudeš žiaden odborník :D

Ja nie som žiaden programátor, no UAC som si vo Viste vedel podľa jednoduchého návodu z internetu vypnúť a bolo po probléme

Vista síce bola dosť spomalená, no čo sa týka grafického rozhrania bola obrovským krokom vpred. Windows 7 využíva veľmi veľa z Visty. Samozrejme už vyriešil tie neduhy Visty ako oneskorenie a problémy s ovládačmi, takže ti doporučujem prejsť čo najskôr na Sedmičku.

Ja som plánoval prechod už dlho, ale tak na inštaláciu treba mať aj čas, aj chuť :D ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 07. 2010 13:01

win Vista - dobrý OS ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 07. 2010 19:21

Sem prvně myslel, že je to myšleno vážně, pak jsem si všiml těch smajlíků, které běžně přehlížím (praktický to zvyk, ale evidentně ne vždy). Takový blbý vtipy po takhle po ránu, to se dělá?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor