Windows 7 Family Pack bude dostupný v Evropě, v Česku ale ne

Zvýhodněný balíček třech licencí Windows 7 se dostane i mimo Spojené státy a Kanadu. Family Pack, jehož zakoupení oprávní uživatele k upgradu ze starší verze Windows na verzi aktuální, bude dostupný na starém kontinentě, avšak pouze ve vybraných zemích. Dočkají se trhy ve Velké Británii, Irsku, Německu, Francii, Švýcarsku, Rakousku, Nizozemsku a Švédsku. Microsoft to oznámil ve svém prohlášení.

Bližší podmínky však redmondské vedení nikterak nespecifikovalo. Jisté je, že půjde o tři licence pro domácnost s tím, že možnost zakoupení rodinného balení má být časově omezena. Doba, po kterou budou krabice na trhu, však není známa. Není ani stoprocentně jisté, zda bude možné upgrade uskutečnit pouze z Windows Vista nebo i Windows XP.

Jistá je cena a edice: Family Pack bude obsahovat licence na Windows 7 Home Edition a pořizovací cena se usadila na 150 amerických dolarech. Cena v Evropě by se neměla tolik lišit. Naproti tomu Apple nabízí balení 5 licencí svého nového systému Snow Leopard za cenu 49 dolarů.

Česká pobočka Microsoftu mi v souvislosti s těmito novými informacemi opět potvrdila, že Family Pack se prozatím v České republice na trh uvést nehodlá. Nicméně počkejme si na finální licenční a prodejní podmínky a zda nepůjde koupit výhodné balení v zahraničí a provozovat ho i na „našich“ počítačích.

Windows 7 Family Pack by měl být dostupný od 22. října, tedy od doby, kdy se na trh chystají i samotná Windows 7. Předplatitelé partnerských služeb Microsoftu mohou finální Windows 7 používat už několik týdnů. Nyní byly dokonce v systému Windows Update zpřístupněny jazykové balíčky včetně lokalizace, není tak nutné stahovat samostatný ISO soubor se všemi lokalizacemi.

Capture.PNG
Finální Windows 7, prozatím dostupná pouze skrze MSDN a MS TechNet, nově nabízí jazykové lokalizace přímo ve Windows Update. Nechybí ani čeština.
Diskuze (139) Další článek: Česká pirátská strana: za svobodný internet klidně i s komunisty (oživeno)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,