Windows 7 budou pro studenty ve vybraných zemích za 30 dolarů

Počínaje dnešním dnem Microsoft spouští zvláštní akci pro vysokoškolské studenty v některých zemích. Všichni zájemci studující vysokou školu si budou moci zakoupit upgrade na Windows 7 za 30 dolarů (30 liber). Podmínkou je pouze status studenta a platný univerzitní e-mail, pomocí něhož bude možné nová Windows zakoupit přes internet.

Vysokoškolští studenti ve Spojených státech, Velké Británii, Kanadě, Austrálii, Jižní Korei, Mexiku, Francii a Německu mohou zakoupit licence na Windows 7 Home Premium a Windows 7 Professional, to podle svých aktuálních licencí na Windows XP nebo Windows Vista. Vysokoškoláci mohou začít objednávat už 17. září, přičemž jejich instalace bude ke stažení 22. října, tedy přesně v den oficiálního uvedení Windows 7 na trh.

TIP: Konec superlevného Office 2007 pro domácnosti?

Studenti z Velké Británie mohou začít objednávat 30. září a ostatní země pak 22. října, přičemž datum uvolnění systému ke stažení zůstává stejný, jako v případě USA. Nabídka je však omezena, akci lze využít pouze do 3. ledna 2010. Australané budou mít termín prodloužený, počítá se až s koncem března.

Na MSDNAA zcela zdarma. Dostupnost v České republice nejasná

w730dolars.PNGStudenti vysokých škol po celém světě nicméně mohou stahovat Windows 7 Professional zdarma prostřednictvím sítě MSDN Academic Alliance. Licenci si většinou školy předplácí paušálně a umožňují tak svým studentům využívat výhod softwaru zdarma. Aktuální třicetidolarová nabídka cílí na studenty těch škol, kteří tuto možnost nemají. MSDN a Microsoft TechNet nabízí finální Windows 7 pro své předplatitele už několik týdnů, nyní včetně české lokalizace.

Na otázku, zda se podobná akce dostane i do České republiky, mi prozatím české zastoupení Microsoftu nedalo odpověď. Počítá se však s tím, že se tento studentský program do našich končin nedostane, podobně třeba jako Windows 7 Family Pack. Ten má být dostupný v některých západních zemích a obsahovat bude 3 licence Windows 7 Home Premium za zvýhodněnou cenu. Informaci o dostupnosti studentné akce v ČR vás budeme informovat.

Objednávky studenti mohou realizovat na webové stránce win741.com napsané v Silverlightu.

Aktualizováno - nedostupnost v ČR potvrzena

Třicetidolarový program pro studenty do České republiky skutečně nedorazí. Dnes ráno to Živě.cz potvrdilo české zastoupení Microsoftu. "Program je určen pro vybrané země a školy. V České republice dostupný nebude," sdělil nám Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client.

Diskuze (71) Další článek: Vietnamská vláda propustila vězněné bloggery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,