Microsoft | Windows 11 | Windows Insider

Windows 11 v nejnovějším buildu zobrazí urgentní oznámení i v režimu soustředění

Pokud používáte Windows 11 verze 21H2, v insiderském kanále Release Preview čerstvě najdete aktualizaci KB5015882. Po instalaci budete mít revizi 22000.829. Jedná o testovací verzi budoucí servisní aktualizace a Microsoft do ní opět přimíchal funkční novinky.

Jednu poznáte pouze během instalace operačního systému. Ve druhé části instalace během prvotního nastavení vám totiž Windows 11 nabídnou instalaci novější verze, pokud tedy v době instalace bude dostupná.

Další novinka se týká oznámení. Pokud chcete, můžete si vybrat, aby Windows propouštěly urgentní oznámení, i když budete mít zapnutý režim pro nerušenou práci. Microsoft dále obnovuje možnost použít Windows Autopilot pro nasazení operačního systému tam, kde to dočasně nebylo možné z bezpečnostních důvodů.

Opravy a problémy

Aktualizace jinak opravuje nespočet chyb včetně zobrazování prázdného okna, které nešlo zavřít. Objevovalo se, když jste ukazatel přesunuli nad tlačítko pro vyhledávání na hlavním panelu. Správně by už také mělo fungovat API používané pro spouštění aplikací po přihlášení.

Platí také, že se s aktualizací pojí jeden známý problém. Na některých počítačích může po přihlášení spadnou proces pro widgety. Pokud k tomu dojde, tak na hlavním panelu uvidíte výchozí statickou ikonu a dynamických informací o počasí se nedočkáte. Microsoft neindikuje, jestli padání opraví do doby vydání aktualizace mimo testovací okruhy.

Zdroje: Windows Insider Blog

Diskuze (3) Další článek: Warez v roce 2022. Piráti ještě nevymřeli, v posledních měsících popadli dech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,