Microsoft | Windows 11 | Windows Insider

Windows 11 se přibližují Desítkám. Jak si vyzkoušet nové vyhledávací pole?

Jestli rádi zkoušíte novinky ve Windows, máte poslední příležitost v tomto roce. Microsoft do kanálu Dev poslal poslední zkušební sestavení. Vývojový tým si dá pauzu podobně jako zbytek podniku a pokračovat bude po Novém roce.

Jednu oficiálně představenou novinku jste možná viděli kolovat po sítích v poslední době neoficiálně. Redmondští představili indikátor připojení přes VPN, který sídlí na hlavním panelu. Nejde o novou ikonu, ale o symbol vložený do dobře známé ikony indikující připojení k síti. Pokud se připojíte k VPN, uvidíte na ikoně malý modrý štít.

Jde o jednu z dalších oblastí, kde Windows dohání mobilní operační systémy. Zdá se, že štít se zobrazí, jen když nastavíte VPN přímo v systému, nikoli přes dedikovaný klient. Windows 11 Insider Preview build 25252 dále pokračují v měsíce trvajícím testování různých podob vyhledávacího pole na hlavním panelu. Začalo to polem na ploše.

Windows 11 Insider Preview build 25252 (3).png

Zase to vyhledávací pole

V červnu vývojový tým přidal pole na hlavní panel, ale jen pro vyhledávání na webu. O další měsíc později už Microsoft zkoušel oficiálně tři různé varianty pole/tlačítka, které mělo nahradit původní lupu vedle tlačítka Start. Experimentování se zdá být nekonečné a Microsoft teď zkouší další možné podoby vyhledávacího pole.

Jedno se shoduje s tím, které jsme už viděli. Někteří ho možná už nějakou dobu máte aktivované ve svých instalacích Windows 11 Insider Preview. Je malé a zaoblené. Novinku představuje varianta s mírně zaoblenými rohy, která je mnohem větší. Na konci tohoto pole se někdy nachází malý obrázek. Mně se neobjevil.

Windows 11 Insider Preview build 25252 (1).png

Tohle pole je plnohodnotné, takže se píše přímo do něj. Tím Jedenáctky přibližuje Desítkám. Malé pole pořád funguje jako tlačítko, takže jen vysune nabídku pro vyhledávání. Srovnání můžete vidět na obrázcích v galerii.

V nastavení se můžete přepínat mezi ikonou, menším polem-tlačítkem a velkým a spíše hranatým vyhledávacím polem ve stylu Windows 10. Jestli se už ve variantách ztrácíte, je to oprávněný pocit. Pořádek si v tom můžete udělat díky účtu @PhantomOcean3, který v říjnu vytvořil přehled všech variant:

Podotýkám, že některé už byly z experimentování vyřazeny. Kdybyste měli zájem o vyzkoušení nového velkého pole, můžete sáhněte po nástroji ViVeTool. Jeho prostřednictvím aktivujte funkci 40887771.

Zdroje: PhantomOcean3 💙💛 / Twitter (1, 2) | Windows Insider Blog

Diskuze (12) Další článek: NASA najala firmu, aby pro ní vytiskla lunární přístřešky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,