Microsoft | Windows 10 | Windows Update

Windows 10 verze 21H2 jsou už dostatečně dopečené, vzkazuje Microsoft nejen firmám

O stabilitu Windows 10 nemusíme mít strach, protože od verze 2004 se systém dramaticky nezměnil. Nové hlavní verze se instalují jako běžné servisní aktualizace a novinek přináší naprosté minimum. Přesto pokud novým hlavním verzím nedůvěřujete, čekáte minimálně do okamžiku, než je Microsoft označí za vhodné pro širší nasazení.

Jedná se o signál určený především podnikům a organizacím, ale nejen jim. A od 15. dubna 2022 platí, že Windows 10 verze 21H2 jsou podle Microsoftu připravené k širšímu nasazení. Vyšly loni ve zhruba půlce listopadu a Redmondští tehdy oznámili, že po vzoru Jedenáctek bude Desítky ve velkém aktualizovat jen jednou do roka.

Nedávno skončila podpora spotřebitelských edic Windows 10 verze 20H2. Jak ukázala statistická data firmy AdDuplex, poslední vydání operačního systému se před koncem února vyšvihlo na první místo žebříčku používanosti dílčích vydání. Pokud splníte prerekvizity, „upgradovat“ můžete aktivačním balíčkem KB5000736.

Ten pouze aktivuje funkce, které jsou již v útrobách Windows 10 obsažené. Již dříve je tam totiž dostaly běžnými servisními aktualizacemi. To tedy platí pro verzi 2004 a novější. Obecně si s aktualizací nemusíte lámat hlavu, protože ji za vás vyřeší Windows Update.

Zdroje: Windows 10, version 21H2 / Microsoft Docs via gHacks Tech News

Diskuze (14) Další článek: Pracovní vztahy mezi americkými a ruskými astronauty na ISS jsou podle šéfa NASA stále dobré

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,