Windows 10 | Aktualizace | Smartphone

Windows 10 se naučí telefonovat. Příští aktualizace chystá zrcadlení telefonu do Windows včetně hovorů

Microsoft údajně pracuje na nové funkci sytému Windows 10, která by měla umožnit přenos telefonních hovorů do počítače. Důkaz o chystané novince byl nalezen v nejnovějším sestavení 19H1 a naznačuje hlubokou integraci s operačním systémem.

Microsoft pracuje na systémové aplikaci, interně označované jako Windows.CallingShellApp. Jejím úkolem má být zrcadlení hovorů z chytrých telefonů do počítače. Dle dostupných informací má být k dispozici na všech zařízeních s Windows 10 a nebude omezena na konkrétní hardware.

Snímek obrazovky, publikovaný italským magazínem ALumia, naznačuje další zajímavosti. Například řetězec „Fold the device over to return to the call“ předpokládá interakci se zařízením. A že by rovnou předpokládal zařízení ohebné, respektive se dvěma displeji? To už jsou příliš divoké spekulace, ale základem sdělení je fakt, že se chystá telefonování do Windows 10.

Snímek obrazovky, publikovaný italským magazínem ALumia
Snímek obrazovky, publikovaný italským magazínem ALumia

Samotná funkce by měla zrcadlit displej telefonu na obrazovku počítače. Uživatel bude mít k dispozici veškeré obvyklé funkce – bude tedy moci zadat telefonní číslo a nechat ho vytočit, stejně jako ukončit probíhající hovor. Chybět nebude ani možnost vyvolání číselníku a zadávání čísel – například odpovědí pro hlasové automaty.

Samozřejmě nejde o žádné oficiální oznámení nové funkce, nicméně s ohledem na dříve deklarovanou snahu integrovat telefon a počítač s Windows se zrcadlení hovorů jeví jako vcelku opodstatněný krok.

Diskuze (13) Další článek: V 84 letech zemřel Mario Segale – muž, po kterém Nintendo pojmenovalo Super Maria

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,