Windows 10 | Windows Insider

Windows 10 přinesou bílé téma. Přebarví se Start i notifikační centrum

Microsoft vydal nové sestavení Windows 10, které přináší poměrně revoluční věc. Konečně se totiž dočkáme světlého tématu napříč systémem. Přebarví se tak nabídka Start, notifikační centrum a i klávesnice. Novinka přijde společně s novou verzí systému na jaře příštího roku.

Do světlého tématu se ve Windows 10 nově přebarví jak nabídka Start, tak i dotyková klávesnice, správa Wi-Fi sítí a notifikační centrum. Některé části zatím nevypadají zcela hotové, jde ale vidět, že na tom Microsoft pracuje.

Součástí je i nové nastavení barev. Celé Windows nově můžete mít světlé, tmavé, či si vybrat jedno téma pro systém a pro aplikace jiné. Společně s tématem přichází i lehce upravená hlavní tapeta Windows, která je mnohem světlejší, aby korespondovala se zbytkem.

Snímek obrazovky (91).pngSnímek obrazovky (92).png
Nové téma přebarví celý systém. Zvolit si ale můžete rozdílnou barvu oproti aplikacím.

Kromě barviček Microsoft opět pracuje i na nastavení, kde přibude lepší kontrola nad aktivními hodinami (tedy těmi, kdy se Windows samy nerestartují pro instalaci aktualizací). Nově bude možné zapnout inteligentní určení těchto hodin, kdy by je měl systém určit podle toho, jak počítač používáte.

Novinek tak do jarní aktualizace přibývá a pokud chcete, můžete je testovat zapojením se do programu Windows Insider. Poněvadž se ale jedná o velmi raná sestavení, mohou být plné chyb a nestabilní.

Tyto tipy pro Windows 10 určitě neznáte:

Diskuze (54) Další článek: Nové Raspberry Pi 3 Model A+ možná nadobro uzavře celou řadu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,