Windows 10 | Windows Insider | Microsoft Office

Windows 10 přinesou aplikaci pro usnadnění práce s kancelářským balíkem Office

Týden před vánočními svátky uvolnil Microsoft v rámci programu Insider testovací sestavení Windows 10 s číslem 18305. Jeho součástí má být například Sandbox – bezpečná zóna pro spouštění aplikací. Další novinkou je nová aplikace Office.

Jako první si novinku mohou vyzkoušet účastníci programu Windows Insider. Primárním cílem aplikace je zjednodušení a zrychlení práce s aplikacemi kancelářského balíku Office. Nejde však o úplnou novinku, nýbrž o přepracovanou nabídku Office.com, která se údajně u uživatelů setkala s velmi kladnou odezvou.

Středobod kancelářského balíku

Aplikace má sloužit jako výchozí bod pro práci s nejrůznějšími dokumenty, které uživatel najde na jednom místě. Kromě toho také poskytne přístup k jednotlivým programům. Celkem logickým předpokladem je však nutnost mít v počítači nainstalovaný kancelářský balík od Microsoftu, případně lze využívat webové řešení. Samotná aplikace je bezplatná a může být použita s balíkem Office 365, Office 2019, Office 2016 nebo Office Online.

Jako hlavní důvody, proč byste měli novou aplikaci alespoň vyzkoušet, jsou uvedeny:

  • Rychlé přepínání mezi aplikacemi – všechny aplikace sady Office jsou zobrazeny na jednom místě, můžete mezi nimi přepínat jedním klepnutím.
  • Snadný přístup k nejaktuálnějším dokumentům, připnutým i sdíleným souborům, ať už jsou uloženy lokálně v počítači, v aplikaci OneDrive nebo SharePoint.
  • Najděte, co potřebujete – díky integraci služby Microsoft Search můžete rychle najít aplikace, dokumenty, lidi a weby, které potřebujete k práci.
Windows 10 přinesou aplikaci pro usnadnění práce s kancelářským balíkem Office
Windows 10 přinesou aplikaci pro usnadnění práce s kancelářským balíkem Office

Přínos i pro firmy

V případě firemního nasazení lze aplikaci přizpůsobit a propojit ji s dalšími programy, využívajícími službu pro správu Azure Active Directory. Uživatelé tak mohou mít v nabídce zařazené aplikace, jež potřebují ke své práci. Kromě toho je možné upravit i vzhled celé aplikace (například přidat logo), aby lépe odpovídal firemním standardům.

Aplikace Office nahradí původní program My Office, která aktuálně pomáhá uživatelům spravovat odběry Office 365. Pokud již máte aplikaci My Office nainstalovanou, v příštích měsících získáte novou aplikaci Office prostřednictvím automatické aktualizace.

Aplikace bude využívat nové ikony, které se chystají do Office a Windows:

Microsoft vyzývá uživatele, aby začali s testováním aplikace Office a odesílali zpětnou vazbu přes odkaz, který najdou v sekci pro nastavení. Zatím nebyl uveden oficiální termín, kdy by se nabídka měla dostat do stabilního sestavení Windows 10, ale dle oficiálního webu se tak stane „brzy“.

Diskuze (18) Další článek: Střídání letního a „zimního“ času skončí nejspíš až v roce 2021

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,