Android | Windows 10 | Windows Insider | Mobility

Windows 10 konečně umožní posílat zprávy, aniž byste museli sáhnout po telefonu

Microsoft vývojářům znovu uvolnil aplikaci Your Phone, neboli Váš telefon, která propojí telefon s Androidem a Windows 10. Proč znovu? Protože ji pustil do světa už v půlce srpna, ale kvůli chybám a nedodělkům ji po dvou dnech opět stáhl. Nyní se zdá, že je aplikace vyladěna a teoreticky by se mohla stát součástí již říjnové aktualizace. Zatím si ji tedy mohou vyzkoušet jen uživatelé programu Windows Insider.

Novinku odhalil Microsoft už v květnu na konferenci Build. Co by měla umět: přijímání a posílání SMS zpráv, samozřejmostí je podpora drag&drop pro nahrávání souborů. Aplikace zvládne ukázat okamžitě i posledních 25 fotografií z telefonu pro rychlé sdílení na počítač. Zajímavá je funkce zobrazení notifikací z telefonu. Ty totiž uvidíte i zpětně a u podporovaných aplikací je můžete otevřít i na počítači.

Je třeba dodat, že už něco takového nabízí pro majitele Androidů i sám Google skrze jejich platformu Messages for Web, Microsoft ale chce nabídnout uživatelům samostatnou aplikaci, která bude sloužit jako hub pro vaše zprávy i mimo telefon.

Něco podobného ostatně nabízí i Apple s iMessages, díky kterým lze posílat zprávy z iPhonu prostřednictvím počítače s MacOS.

Diskuze (34) Další článek: Firefox 62 opravil chyby a zrychlil surfování na starých šunkách s Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,