Windows 10 | Windows Insider | Fluent Design

Windows 10 budou opět zaoblené, Microsoft příští rok opustí ostré hrany

Když Microsoft přišel s novou generací Windows Phone, od konkurence se odlišovala i svým netradičním hranatým designem. Ten se později přenesl do Windows 8, z čehož vycházely i Desítky. To by se ale pomalu mělo začít měnit. Příští rok se totiž Windows opět lehce zakulatí.

Nové zaoblené rohy lze spatřit již nyní v testovací verzi prohlížeče Edge, většina z nás to ale považovala spíše za chybu či pozůstatek z Chromu, než designový záměr Microsoftu. Jak to ale vypadá, opak je pravdou. Screenshotem první designové změny v systému – zakulaceným vyhledáváním – se pochlubil Zac Bowden z Windows Central na Twitteru.

Ten zároveň také potvrdil, že se jedná o designovou změnu, kterou Microsoft chystá pro příští rok, čeká nás tedy další kolečko redesignování v době, kdy nedoběhlo ani to první, natož druhé. Fluent Design firma představila sice relativně nedávno, od té doby ale stihla přidat průhlednost (která ani teď není ve všech částech systému), nové ikony (teprve nyní se přebarvují ty pro balík Office) a nově tedy přijdou zaoblené rohy.

Očekávat je můžeme již poměrně brzy v rámci Insider buildů pro příští rok (s kódovým označením 20H1). Teoreticky tak Microsoft může stihnout předělat velkou část systému ještě dříve, než jej dostanou uživatelé. Mezi ně totiž prvně zamíří verze 19H2, která vyjde na podzim a teprve se chystá pro testování.

Pro Windows nebudou zaoblené hrany oken nic nového, ostré hrany totiž měly naposledy Windows 95. Poté Windows XP nastolily módu kulatých rohů, která vydržela až do Windows 7. 

Tyhle tipy pro Windows možná neznáte:

Zdroj: MSPoweruser

Diskuze (124) Další článek: Prodeje pevných disků klesnou proti roku 2010 na polovinu, říká jeden z dodavatelů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,