WinAMP 3 beta 1 Love si zamilujete

Skončila éra alfatestování, je tu beta a je to velmi velmi dobré.
Třetí velká verze WinAMPu je v přípravách již hodně dlouho, před několika měsíci jsme ukázali jednu z prvních alfaverzí, tak ale byla spíše jen verzí s idejemi než funkcemi. Nyní WinAMP vstoupil do své první betaverze a dosavadní ohlasy jsou velmi pozitivní.

WinAMP 3 má trochu jiný standardní vzhled aplikace, to ale nikoho u plně skinovatelné aplikace nepřekvapí. Novinkou ale je, že WinAMP není omezen jen na standardní okno a vzhled jeho okna je libovolně nastavitelný dle skinu. Navíc každý skin má uživatelsky nastavitelné barevné podání. Tradiční šedě ocelový může být tak klidně teple růžový, navíc lze barevné nastavení spojit s určitou skladbou. Je to cool. Navíc jak bylo dříve okno WinAMPu zvětšitelné dvakrát, lze nyní vybírat ze sedmi stupňů zvětšení od 50% do 400%, navíc funguje klasické zvětšování a zmenšování chycením za pravý dolní roh, pak se to mění přímo lineárně.

Výraznou inovací WinAMPu 3 je také uložení konfiguračních dat do XML souboru. Jednotlivá nastavení jsou tak snadno přístupná i pro textovou editaci. Pochopitelně je tu celá řada dalších zlepšení, stejně tak řada nedodělků, je to ale významný krok kupředu.

Rákosníčkův WinAMP 3

Proti alfaverzím se zlepšila paměťová náročnost, stabilita a také zátěž CPU, trojka je dokonce méně náročnější než současné WinAMPy. Je tam pochopitelně ještě několik záležitostí, které vám dají pocítit, že se stále jedná o betaverzi, ale WinAMP 3 bezesporu ukazuje, že nová verze má smysl a je opravdu stále co v oblasti MP3 přehrávačů vymýšlet.

Download (1,3 MB)

Diskuze (44) Další článek: AMD spustilo svou kampaň proti megahertzům

Témata článku: , , , , , , , , ,