Web | Sport

Wimbledon online: Jak sledovat tenis na internetu

V Londýně právě probíhá nejslavnější tenisový turnaj – Wimbledon. Zájem českého publika o tento sportovní svátek zvyšuje aktuální výkon české tenistky Barbory Strýcové, která se probojovala do semifinále. Tam ve čtvrtek 11. července ve 14:00 nastoupí proti Sereně Williamsové. Pokud chcete tento nebo i jiné zápasy z Winbledonu podívat online přes internet, tak můžete. 

Vysílací práva na letošní Wimbledon má televize Nova. Pokud chcete sledovat tenis přes internet, prvním logickým krokem je proto online služba Voyo.cz, kterou Nova provozuje.

Voyo je předplacená služba pro streamované sledování pořadů, filmů, seriálů, ale právě také sportovních přenosů z produkce televize Nova. Stojí 159 Kč měsíčně, ale k dispozici je sedmidenní zkušební lhůta zdarma. Na zápas tak můžete kouknout bezplatně a poté se rozmyslet, zda službu využijete i nadále. 

Voyo na webu je ale na Wimbledon dobře připraveno, nabízí online přenosy z kanálů Nova Sport 1 a Nova Sport 2, k tomu jsou navíc připraveny ještě další čtyři záložní online kanály, kde mohou probíhat další zápasy.

V Británii už testují přenos ve 4K HDR

Služba Voyo má i aplikaci pro mobily, ale pozor, ta je velmi špatně hodnocena.  Pokud chcete sledovat zápasy přes mobilní zařízení, bude možná vhodnější poohlédnout se po nějaké jiné službě, která mobilní aplikaci nabízí a zahrnuje přitom i možnost sledování programů Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Mezi nejrozšířenější takové patří služby svázané se službami internetových přípojek jako je O2 TV nebo Kuki. 

Televizi dnes ale můžete sledovat čistě online v prohlížeči nebo v mobilu zcela nezávisle na tom, zda doma máte internetovou přípojku podporované služby. Funguje tak třeba služba SledovaniTV.cz, kde jsou kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2 rovněž k dispozici. Nejsou však v základní nabídce programů za 199 Kč měsíčně a je nutné si připlatit balíček sportovních programů navíc za 164 Kč.

České streamy jsou sice k dispozici v „HD kvalitě“, ale nečekejte Full HD nebo nějaký extra datový tok. To BBC nabízí zápasy z centrálního kurtu dokonce ve 4K s HDR! Jenže tento luxus je dostupný zatím jen pro omezený počet zákazníků a jedná se víceméně o test. Ostatní se musí spokojit s Full HD, nicméně pro našince je smutnou zprávou, že tyto přenosy nejsou z Česka dostupné. Můžete se k nim leda zkusit protlačit skrze VPN. 

Pokud se spokojíte jen se sestřihem nejzajímavějších momentů, lze doporučit oficiální YouTube kanál Wimbledonu, kde jsou k dispozici v kvalitě 720p z každého zápasu. Pavouk zápasů, novinky a online textové přenosy poskytuje iSport.cz. A jestli vás zajímají především osobní dojmy Barbory Strýcové, můžete sledovat její Instagram.

Diskuze (3) Další článek: Hvězda smrti na obzoru? Pentagon chce vlastní orbitální vesmírnou stanici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,