Windows 10 | Edge | Windows Insider

Widget se zprávami zavítá na hlavní panel Windows 10 i v češtině. Takhle vypadá

První ukázku panelu se zprávami a počasím Microsoft do Windows 10 přidal v lednu, nyní se s nejnovějším sestavením Windows Insider dostala i k nám. Obsahuje tak české zprávy a další informace.

Do následujících Windows se mnoho novinek prozatím veřejně nechystá, panel se zprávami ale patří mezi ty větší a viditelnější. Jedná se totiž o poměrně velké pole, které se zabydlí na hlavním panelu. Ve výchozím stavu rovnou ukazuje informace o počasí – tedy ikonu, aktuální teplotu a textem informaci o tom, zda je jasno, zataženo, či prší. Vše lze ale upravit na pouhou ikonu, či skrýt zcela. Bohužel společně se zmizením popisku zmizí i informace o teplotě a zůstane pouze ikona počasí, což může v některých momentech vypadat podivně.

image.png 
Takto vypadá panel se zprávami a počasí ve Windows. Dostupný je i v češtině

Po rozkliknutí odkazu se dostanete do panelu s přehledem zpráv, počasí či ceny akcií. Veškeré informace jsou přitom brány z vašeho Microsoft účtu a webu MSN.com, který využívají i Microsoft Zprávy.

Vše zajišťuje Edge

Nastavení i zobrazení zpráv přitom probíhá v rámci prohlížeče Edge, který se otevře i v případě, že jej nemáte nastavený jako výchozí. Samotný panel tak využívá internetového prohlížeče namísto vytváření vlastního řešení. To překvapivě platí i o počasí, které se neotevře ve vestavěné aplikaci Počasí, jak bychom očekávali, ale vede na sekci v rámci webového portálu.

7ba2ffa2-4777-4ca1-8ee4-3f5263784ec5 
Zobrazení počasí probíhá v prohlížeči, ne aplikaci

Co se týče obsahu, stejně jako ve webové verzi si můžete skrývat jednotlivé zprávy, zdroje, ale i celé sekce. Pokud vás tedy nezajímá počasí, sport, či finance, můžete si je pohodlně skrýt. To se týká i témat, které doplněk vybírá v rámci zpráv.

Novinka by mohla zamířit do Windows již v rámci jarní aktualizace, je ale možné, že se objeví až později. Již nyní ji mohou vyzkoušet členové programu Windows Insider.

Diskuze (11) Další článek: AMD Radeon RX 6700 XT je nejlevnější grafika s architekturou RDNA2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,