WhereIsIP – zjistěte si snadno IP adresu

Zajímá vás jakou IP adresu má třeba kamarád na ICQ? S tímto snadno pomůže program WhereIsIP, který velice snadno a rychle dokáže rozpoznat IP adresy z různých zdrojů s dalšími doplňujícím informacemi.
V první řadě lze tento program použít pro identifikaci jednotlivé IP adresy. Stačí pouze zadat číslo vybrané adresy a program sám zjistí v jaké lokalitě se IP nachází, jaké společnosti patří a další doplňující informace.

Obdobně je tomu i u webových serverů. Pokud vás zajímá komu patří daná doména, stačí napsat její název a program okamžitě z celosvětové databáze vytáhne požadované informace. Ušetříte si tak čas při hledání informací o doménách na Internetu. Také je dobré, že program vyhledá všechny celosvětové domény včetně CZ.

Asi nejvíce užitečnou funkcí programu je možnost zjištění IP adresy z ICQ uživatelů. Program přímo zobrazuje uživatele, kteří jsou on-line na vašem ICQ připojeni (ICQ musíte mít nainstalovaný). U těchto máte možnost zjištění IP adresy okamžitě. Výhodné je to v případě, pokud vás nějaký anonym otravuje, tak si snadno můžete zjistit přibližně o koho by se mohlo jednat a v jaké je lokalitě. Problém však nastane, když uživatel je připojen přes proxy nebo používá nějakou další ochranu. V tomto případě se IP nezobrazí.

Další možností identifikace je zjištění podle e-mailové adresy. Stačí do programu napsat e-mailovou adresu a za chvilku vám vyjede přehled o tom, kde se server a požadovaná adresa nachází.

Poslední možností celého programu je klasická funkce TRACE ROUTE. Stačí zadat IP či adresu a program vám najde trasu od vás ke konkrétnímu cíly včetně všech IP adres a časových intervalů. Můžete si například zjistit, jak daleko je to od vás k nějakému uživateli či serveru.

S programem se pracuje snadno, rychle a bezproblémově. Osobně ho využívám velice často a dost mi pomáhá. Jako největší přínos vidím především ve zjišťování IP adres přes ICQ a informací o web doménách. WhereIsIP vřele doporučuji všem uživatelům, kteří tyto funkce hodně využívají nebo využívat chtějí. Menším mínusem programu je, že ho nelze používat stále, ale pouze 30 dní.

Diskuze (16) Další článek: Toshiba chce lokalizovat Tablet PC do češtiny

Témata článku: , , ,