Chat | WhatsApp | Komunikace

WhatsApp přijde o jedno ze svých omezení: umožní přihlášení pod jedním účtem na více zařízeních současně

Jedno z největších omezení komunikační aplikace WhatsApp patrně v dohledné době padne. Facebook totiž připravuje možnost přihlásit se pod stejným uživatelským účtem na více zařízeních současně. O chystané novince jako první informoval server WABetaInfo.

Účet WhatsApp je vázán na telefonní číslo, přičemž aktuálně je možné být přihlášen jen na jednom mobilním telefonu. Ověřování probíhá formou kódu, zasílaného v krátké textové zprávě. Po přihlášení na jiném zařízení je uživatel z původního automaticky odhlášen.

WhatsApp na více telefonech

Pokud se novinka dostane do praxe, bude to znamenat, že uživatel bude moci současně používat jeden účet na více telefonech. Zatím byla odhalena v testovací verzi aplikace pro Android s číslem 2.20.110, nicméně aktuálně není dostupná uživatelům.

WABetaInfo uvádí: „Mnohokrát jsme hovořili o tom, že WhatsApp aktuálně pracuje na nové funkci, která umožní používat stejný účet současně na různých zařízeních: budete tedy moci být přihlášeni jak na svém hlavním telefonu, tak i na tabletu.“

Můžeme předpokládat, že jeden uživatel tak bude moci být současně přihlášen na telefonu a tabletu, ale i na dvou (a možná i více) smartphonech. Protože jde o neveřejnou informaci, není zatím jasné, zda bude podpora více zařízení fungovat i napříč platformami.

Zatím jen skryté přípravy

Příprava nové funkce probíhá již nějakou dobu, zatím se však vše podstatné odehrává na pozadí. Odhalují ji rozborky zdrojových kódů – v uživatelském rozhraní se dosud nijak nepromítá. Údajně však každá aktualizace přináší v tomto směru další a další vylepšení.

Vývojáři zjevně myslí i na bezpečnost – pokud některý z kontaktů použije účet WhatsApp na jiném zařízení, dojde ke změně šifrovacího klíče. Ostatní uživatelé budou na tuto skutečnost upozorněni prostřednictvím informace v rámci chatu.

V poslední verzi je toto upozornění realizováno textem „Váš bezpečnostní klíč s jméno kontaktu byl změněn, protože se přihlásil nebo odhlásil z více zařízení.“ Funkce, o které se šušká přinejmenším od listopadu loňského roku, je stále ve vývoji a bohužel není známo, kdy bude uvolněna do stabilní verze.

Diskuze (17) Další článek: Všechny nádherné původní wallpapery operačního systému macOS jsou nově k dispozici v rozlišení 5K

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,