Windows | macOS | WhatsApp

WhatsApp na počítačích konečně podporuje videohovory a hlasové hovory

Komunikační aplikace WhatsApp pro mobilní telefony s Androidem a iOS podporuje kromě textové komunikace také videohovory a hlasové hovory. Na desktopech však tyto funkce k dispozici nebyly, až v prosinci se objevily testovací skupině uživatelů.

Ve čtvrtek 4. března se na oficiálním blogu WhatsApp objevila informace o zásadní novince: „Soukromé a zabezpečené individuální hovory a videohovory lze nyní vést také v aplikaci WhatsApp pro počítač.“

Videohovory a hlasové hovory

Provozovatel reaguje na poptávku uživatelů, kteří stále častěji využívají WhatsApp pro soukromé i pracovní hovory. „Mnoho z nás stále nemá možnost se stýkat se svými nejbližšími a často se musíme přizpůsobovat novým pracovním postupům.“ uvádí blog.

Stejně jako v případě hovorů a videohovorů z mobilní aplikace bude i veškerá komunikace z desktopu zajištěna šifrováním typu end-to-end. To by mělo znamenat, že k obsahu nebude mít přístup nikdo mimo účastníků konverzace, tj. ani WhatsApp nebo Facebook.

Z hlediska praktického využití však – alespoň prozatím – chybí podpora skupinových hovorů a videohovorů. To je limitující, pokud hledáte platformu například pro firemní komunikaci. Provozovatel sice slibuje, že skupinové video- a hlasové hovory přidá, ale neuvádí termín.

WhatsApp na počítači

Hovory na větší obrazovce mají přinést nejen lepší obraz, ale také vyšší komfort v podobě volných rukou a možnosti se při hovoru pohybovat po místnosti. Videohovory na počítači fungují v režimu na výšku i na šířku a zobrazují se jako samostatná okna, jejichž velikost lze měnit. Tato okna jsou nastavena tak, aby se vždy zobrazovala nad ostatními otevřenými aplikacemi.

Aplikace WhatsApp je vázána na telefonní číslo, takže na desktopu ji lze používat pouze ve spojení s mobilní verzí. Uživatel musí po instalaci naskenovat QR kód fotoaparátem telefonu, čímž ověří svůj účet. Podmínkou pro fungování hovorů je pochopitelně mikrofon, respektive webkamera.

Nová verze desktopové aplikace WhatsApp je k dispozici zdarma pro počítače se 32bitovými a 64 bitovými Windows, případně Mac OS X 10.10 a novější. Pokud ji máte staženou z Microsoft Store, měla by se aktualizovat automaticky.

Diskuze (11) Další článek: Apple fušuje do zdravotních studií. Na svých zařízeních měřil sluch a má první výsledky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,