Windows | Web | Operační systémy | Tipy

Weby, kde najdete nejlepší tapetu pro pracovní plochu

  • Pokud se nespokojíte s výchozí tapetou v systému, najdete na webu miliony obrázků na pozadí
  • Využít lze specializované stránky s možností filtrování
  • Možností jsou i fotobanky umožňující stahovat ve vysokém rozlišení
Kapitoly článku

Specializované weby

Výhodou webů, které jsou na distribuci pozadí zaměřeny, je především možnost filtrovat snímky podle rozlišení. Díky tomu budete mít vždy jistotu, že nebude potřeba snímek upravovat nebo, že se na ploše nebude roztahovat či zobrazovat nekompletní.

Interfacelift

Jednou ze stálicí je Interfacelift, kde najdete snímky profesionálních fotografů a designérů. U každého z nich najdete i popis toho, kde a jak byla fotka pořízena, případně techniku, která byla použita. Důležité jsou však možnosti procházení – pozadí lze jednoduše třídit podle rozlišení, zařízení, pro které je určeno a řadit podle oblíbenosti či hodnocení.

K dispozici jsou také aplikace pro Mac pro snadné změny pozadí či pro stahování nových pozadí pro zařízení s iOS.

interface.jpg

Vladstudio

V případě, že dáte přednost počítačové grafice před běžnými fotografiemi, pak nesmíte minout neméně známé Vladstudio. Tapety zde tvoří ruský grafik a ilustrátor Vlad Gerasimov a najdete zde vše od jednoduchých vzorků až po složité ilustrace s několika postavami.

Kromě toho nabízí web Vladstudio také možnost zakoupit snímek do záhlaví pro profilovou stránku na sociálních sítích nebo samolepky pro notebooky či smartphony.

vald.jpg

Wallhaven.cc

Čtenář s přezdívkou too.different.boy upozornil na web Wallhave, který navazuje na známou stránku Wallbase. Původní zaměření na anime je zde zřejmé, nicméně tapety zde najdete ze všech oborů. Filtrovat lze opět jednoduše podle rozlišení, poměru stran a snímky třídit podle oblíbenosti nebo třeba podle použitých barev.

wallhaven.png

Gamewallpapers

Patříte-li mezi hráče, pak možná chcete na plochu artwork z oblíbené hry nebo oblíbenou herní postavu. Gamewallpapers umožňuje procházet seznam snímků podle her a dále filtrovat podle parametrů jako je rozlišení, poměr stran nebo zařízení, kde má být obrázek použit.

Na web navazuje stránka CGwallpapers, který se zaměřuje na počítačovou grafiku, a najdete zde snímky především z fantasy světů.

games.png

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,