Sociální sítě | Twitter

Webový Twitter přidává správu skupin, Super Follows a Blue. Podporuje i vkládání polohy

V posledním zhruba roce Twitter viditelně investuje do svého rozvoje a přerůstá původní ideu jednoduché mikroblogovací sítě. To ostatně reflektují poslední novinky ve webovém klientu.

V září Twitter představil koncept Communities. Není obtížné si je asociovat s jedním z největších konkurentů v podobě skupin na Facebooku. Communities mají potenciál změnit paradigma sociální sítě. Pokud skupinu spravujete, tak teď určíte, zda mát být otevřená, nebo jen pro pozvané, zvolíte pravidla, upravíte motiv vzhledu apod.

Skupiny zatím nemůže zakládat každý, stále se jedná o pilotní provoz. Spaces mezitím může používat kdokoli a služba zpřístupňuje přehrávání záznamů přímo na webu. Se samotnými záznamy zatím nicméně nemůže pracovat každý, i v tomto případě hovoříme o pilotu.

Pár novinek pro každého

Kdokoli, kdo využívá Super Follows, teď můžete psát exkluzívní tweety i prostřednictvím webového Twitteru. Ve vybraných zemích je na webu dostupné také předplatné Blue. Česka se to netýká, byť se příslušná záložka v klientu skutečně objevila.

Webový Twitter dále podporuje vkládání polohy k příspěvkům, pokud tedy sledování polohy povolíte ve svém prohlížeči. Mění se způsob zobrazování nových tweetů, které se seskupují pod polem pro psaní příspěvků. Tvůrčí tým si od toho slibuje plynulejší zážitek při čtení – na nové tweety se podíváte, až sami budete chtít. Nebudou se vám už plést při brouzdání již načtenými příspěvky.

Vývojový tým se věnoval optimalizaci soukromých zpráv, které se prý načítají rychleji. Konverzace by navíc měla konzistentně setrvat na konci a neskákat jinam sama od sebe. Twitter opravil řadu dílčích chyb. Jedná se o první velkou aktualizaci webové aplikace od konce října.

Vývoj Twitteru v posledních měsících

Dočasné příspěvky Fleets už stihl zase zrušit, mezitím se Twitter orientuje na živé zvukové diskuze ve stylu Clubhousu, zkouší předplatné nebo SuperFollows. Navíc ho opouští dosavadní ředitel a spoluzakladatel. Síť prožívá zřejmě nejdynamičtější období ve své historii.

Zdroje: poznámky k vydání Twitteru

Váš názor Další článek: Opavští vědci jsou na stopě červí díry. Zatím se tváří jinak, než to znáte ze sci-fi filmů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,