Web RIAA opět pod útokem

Internetové servery Americké Asociace nahrávacího průmyslu jsou opět zasaženy útokem hackerů, kteří takto dávají najevo svůj nesouhlas s postupy RIAA proti výměnným systémům jako je Kazaa.
Servery RIAA dostaly v pátek poslední ze série zásahů v bitvě s hackery. Útok typu Denial of Service vyřadil z provozu server, který nesl webovou prezentaci Recording Industry of America Associacion. Hlavním impulsem k útokům je nesouhlas útočníků s tvrdým postupem RIAA vůči výměnným systémům, které umožňují sdílení souborů mezi připojenými uživateli. V reakci na útok RIAA vydala prohlášení, ve kterém oznámila, že vyšetřování útoku se ujala americká FBI a americká tajná služba US Secret Service.

Kromě vyšetřování se RIAA snaží ochránit své servery také častou změnou poskytovatele hostingových služeb, kterého změnila dvakrát za poslední dva měsíce, naposledy 29. ledna. Ale ani společnost Savvis, která nabízí školící programy pro boj s kriminalitou na internetu, nedokázala zajistit udržení serveru RIAA online.

Diskuze (17) Další článek: Acer TravelMate 230 - nové notebooky pod 40 000 Kč

Témata článku: , , , ,