Weather Watcher: Poručíme větru, dešti

Program, který se stane vaším osobním meteorologem. Obsahuje informace o současném stavu i předpověď počasí pro více než sedmasedmdesát tisíc měst po celém světě.

Zprávy o současném a blížícím se počasí stále patří mezi nejvyhledávanější informace v novinách, televizi i na internetu. Předpověď počasí významně určuje to, co si daný den oblečeme na sebe, kdy si vybereme dovolenou a jestli se budeme do práce táhnout s deštníkem. Komu nestačí jen zkratkovité informace z nejrůznějších windowsových gadgetů, může použít komplexnějšího pomocníka, který nabízí velké množství informací zcela zdarma.

stáhnout program Weather Watcher Live 7.0.41 Licence: shareware, 6,7 MB
Autor: Singer's Creations
Web programu: www.singerscreations.com


Co se děje za okny

Po prvním spuštění Weather Watcheru je potřeba jej nejdříve nastavit. Upravit si můžete chování programu po startu systému či spuštění samotné aplikace, jeho vzhled apod. Co je ale důležitější, vyberete zobrazované jednotky. V naší domovině tak spíše sáhnete po Celsiových stupních a metrickém systému, než po těch Fahrenheitových a palcích. Dále je třeba zvolit lokaci, jejíž monitorování bude hlavním předmětem programu. Naleznete tu bez problémů každé větší české město.

sshot-1.png sshot-1a.png
Nastavení domácí lokace, teplotních stupňů i měřítka.

Po konkretizaci místa program začne stahovat a zobrazovat aktuální údaje typu denní a noční teploty, časy východu a západu slunce, směru a síly větru, míry srážek atd. Všechny tyto informace jsou uživateli předávány formou přehledných kolonek, grafiky a rozmístění. Pokud vám tyto údaje budou málo, můžete si vyžádat přídavek, který vás navede na webové stránky programu. Obdobně pořídíte, pokud budete chtít detaily k jakýmkoli dalším datům. Ostatně i díky reklamě umístěné na webu můžete požívat Weather Watcher zdarma.

sshot-2.png sshot-3.png
Okno programu se základními informacemi a webové rozšíření.

Velký bratr sleduje

Weather Watcher obsahuje samozřejmě i informace o počasí, které teprve nastane. Sledovat takto můžete všechny hlavní ukazatele na týden dopředu. Vše v přehledné tabulce a s příjemným grafickým zpracováním. Další zajímavou funkcí je pohled na satelitní snímky. Vybraná lokalita je zobrazována v po sobě jdoucí časy, kde můžete sledovat pohyb oblačnosti, dešťů apod. Na snímcích lze měnit výšku pohledu, takže si můžete zazoomovat na detaily či pozorovat celou oblast z globální perspektivy.

sshot-4.png 
Předpověď na týden.

Jakmile jste s prozkoumáváním údajů v programu skončili, můžete jej minimalizovat do systémové lišty k hodinám, kde se vám bude zobrazovat nenápadné číslo značící aktuální venkovní teplotu. Zajímavou funkcí je možnost umístit netradiční tapetu na plochu. Tu představují satelitní snímky vybraných světových oblastí, které jsou na ploše pravidelně aktualizovány. Konkrétně Českou republiku zde nenajdete, ale třeba mapa Německa již leccos zachycuje.

sshot-5.png sshot-5a.png
Pohled z vesmíru může být i dost detailní.

fsc.jpg

Diskuze (6) Další článek: Pidgin 2.5.8: Vylepšena podpora ICQ a Jabberu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,